Lorentzen langt bak Verbij i sprint-EM

Håvard Holmefjord Lorentzen hadde ingen topp dag og måtte se Kai Verbij vinne både 500 og 1000 meter første dag av sprint-EM på skøyter.

OL-vinneren på 500 meter måtte også se lagkamerat Henrik Fagerli Rukke foran seg på resultatlisten på 500 meter, der han måtte slite med et par leie vindkuler i sitt løp.

Den nederlandske favoritten gikk på 35,23 og var 13/100 sekund foran Rukke som tok en knallsterk 2.-plass. Kjeld Nuis ble nummer tre med 35,47, mens Lorentzen klokket inn til 35,58.

Bjørn Magnussen endte på 10.-plass med 35,85.

Det var dramatikk etter 1000 meteren. Nuis gikk inn til 1.08,38, men han var tydelig innenfor streken i første indre og ble diskvalifisert. Lorentzen gikk til 1.09,88, men ble distansert av Verbij i samløp og slått med nesten sekundet på distansen.

Nederlenderen leverte 1.08,97 og den raskeste 1000-meteren som er gått utendørs. Lorentzen ble nummer tre etter at også russiske Viktor Lobas gikk fortere.

- Det var et helt OK løp. Åpningen kunne vært bedre, og avslutningen også, sa Lorentzen til NRK.

- Det er synd for sammendraget og spenningen, men reglene er jo slik, sa Lorentzen om disken av Nuis.

Sammenlagt leder Verbij foran Lorentzen etter første dag. Nordmannen er 0,805 poeng bak. Rukke, som gikk på 1.10,57 på 1000 meter og ble nummer fem, er treer i sammendraget 0,930 poeng bak lederen.

I kvinnenes 500 meter allround gikk Ida Njåtun inn til 6.-plass med 40,46. Nederlandske Anette de Jong vant distansen med 39,19.

Ragne Wiklund ble nummer åtte med 40,68.

De Jong tok seg også av 300 meteren med 4.08,07. Etter første dag er hun 0,905 poeng foran den italienske hjemmefavoritten Francesca Lollobrigida og 1,620 foran Ireen Wüst.

På 3000 meter ble Njåtun nummer ni med 4.19,49, mens Wiklund havnet på plassen bak med 4.20,33. De to har også samme plasseringer etter 1. dag.

(©NTB)

Håvard H. Lorentzen skuffet under den 500 meteren under EM i Collalbo fredag. Foto: Peter de Jong / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...