Lover å satse på Agder

Det er nå endelig avklart at Amedia har fått kjøpe Nordsjø Media inkludert Avisen Agder. Konsernsjef Are Stokstad i Amedia lover å satse på lokalavisene.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2019 kl 08:23

I november ble det kjent at Nordsjø Media og Amedia var enige om at Amedia skulle få kjøpe samtlige aksjer i medieselskapet som eide ni lokalaviser i Rogaland og Vest-Agder inkludert Lyngdals Avis og Agder. Avisen Agder fusjonerte forøvrig inn i Nordsjø Media i 2015, og ble da for første gang med i en «avis-familie».

Konkurransetilsynet hadde ingen innvendinger til at Amedia sitt oppkjøp av Nordsjø Media, og i slutten av forrige uke ble overtagelsen gjennomført. Allerede denne uken er toppsjefene i Amedia på rundtur for å bli kjent med avisene Jærbladet, Dalane Tidende, Avisen Agder, Sandnesposten, Solabladet, Strandbuen, Gjesdalbuen, Bygdebladet og Lyngdals Avis. Kjøpet omfatter også Nordsjø Medias avistrykkeri i Egersund. Totalt sysselsetter virksomhetene cirka 110 årsverk og har en årsomsetning på cirka 160 millioner kroner.

Gode aviser

- Hva er det Amedia vil med avisene dere nå har kjøpt?
- Vi er et selskap som er av, og for norske lokalaviser. Avisen Agder får nå 72 kolleger landet rundt som driver med det samme nemlig spørsmålet: Hvordan lage gode lokale aviser. Jeg er glad for at Agder og Nordsjø Media er blitt en del av det sterke fellesskapet, sier Stokstad til Agder.

Inspirasjon

- Hvordan vil folk flest merke at Agder har fått nye eiere?
- Det er mange som er glad i avisen sin her. Agder står sterkt. Mitt håp er at folk skal være minst like glade i avisen sin i tiden fremover. Avisen skal være en lokal, sterk merkevare, ledet av en lokal, sterk redaktør med dyktige journalister som gjør sitt beste for å gi et riktig og godt bilde av hva som foregår, svarer Stokstad.

- Så håper og tror vi at det å være del av et stort fellesskap som driver med det samme gjør at det er mange som kan lære ev den gode jobben som gjøres her, men også at Agder finner inspirasjon og løsninger fra andre steder.

SJEFEN PÅ BESØK: Konsernsjef Are Stokstad i Amedia besøkte i går for første gang Agder, som er en av ni aviser som Amedia nå har kjøpt opp via at de sikret seg alle aksjer i Nordsjø Media. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Stiftelse

Inkludert de nye avisene er det nå nesten 600.000 i opplag totalt i Amedia sine aviser. Opplagsinntektene på 1,5 mrd i 2017, utgjorde 42 prosent av en omsetning på 3,53 mrd.
- Hvordan ser tallene for 2018 ut?

- De ser hyggelige ut. Vi er en stiftelse. det betyr at pengene blir igjen i virksomheten vår slik at vi kan utvikle oss videre. Teknologisk står vi overfor store utfordringer. Vi arbeider knallhardt med digital vekst. Jeg håper også abonnentene av Agder vil merke at vi er et selskap som investerer mye i gode produktopplevelser både på mobil og andre steder der innholdet kan nytes, fremholder Stokstad.

- Så omsetningen har økt fra 3,5 milliarder i 2017 til 3,7 milliarder i 2018?

- Nei, den har nok ikke det. Vi har blant annet trykkerivirksomhet i Russland og rubelkursen er ikke noe særlig hyggelig. Det reduserer topplinjen slik at omsetningen er omtrent som året før, avslører Stokstad.

Annonser

Alle avisene slåss om inntekter i kamp med store giganter som Facebook. For Amedia falt annonseinntektene i 2017 med 13 prosent, men Stokstad ser en lysning.
- Tallene for 2018 er bedre. Vi har tosifret vekst digitalt. Papirannonse-fallet har dessuten blitt redusert til et ensifret beløp. Det blir dermed lettere å kompensere nedgangen på papir med digital vekst. Vi ligger veldig nært å ha klart det i 2018, forklarer Stokstad.

Blir endringer

- Amedia flytter funksjoner som sideproduksjon og kundesenter til Nord Norge for å spare arbeidsgiveravgift. Hva vil skje med dette her i regionen?
- Du spør om noe jeg ennå ikke vet, men det som er helt sikkert er at Avisen Agder skal ha en sterk redaksjon og lokale selgere. Det er kjernekompetansen, fastslår Stokstad.

- Så har vi viktig støttefunksjoner som annonseproduksjon, kundesenter og IT-arbeid. Pr. i dag har Agder sin egen tekniske produksjon og sitt eget kundesenter. Det kommer det til å være i morgen også. Så må ledere, ansatte, styre legge en plan videre. Det strategisk avgjørende ligger i den redaksjonelle tilstedeværelsen, men Agder har gode resultater og dyktige folk, så vi ønsker å bygge på den strukturen som er her.

Direktesendinger

- Strømming av levende bilder gir økt verdi til leserne stod det i årsmeldingen til Amedia i fjor. Betyr det at det kan stokkes om litt på ressurser for å få dette til i aviser som Agder?
- Vi må bruke mer ressurser på å være tilstede når små og store ting skjer. Det er ikke så lenge siden mine egne unger var med i lokale idrettslag. Tenk å kunne sitte å se på skjermen når ungdommen scorer sitt første mål på jenter-14 laget. Det å ha slike levende bilder gjennom lokalavisen er redaksjonelt innhold som er viktig. Det krever redaksjonell kraft, og at vi er ute med videokamera når ting skjer. Vi må drive avisene best mulig for å ha kraft til å utvikle dem lokalt, understreker Stokstad.

Festtaler

- Andre Støylen i sparebankstiftelsen DNB som eier Amedia-stiftelsen sa for tre år siden at avisene skal få utvikle seg til beste for sine lokalmiljøer. Er det mer enn festtaler?

- Vi prøver å komme med den festtalen hver dag, for det skal prege hverdagen vår. Jeg sa det på allmøte her. Den funksjonen Agder har hatt i 150 år skal videreføres med nye fortellerteknikker og digitale verktøy. Vi kan se hvordan Agder når frem til sine lesere. Når vi leverer godt på innhold så oppfyller vi også samfunnsoppdraget vårt og får inntekter som kan styrke redaksjonen videre fremover.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...