Lundby med bakkerekord i Japan

Maren Lundby (24) var i særklasse best under fredagens hoppkvalifisering til helgens verdenscuprenn i hopp for kvinner i japanske Sapporo.

Maren Lundby (24) var i særklasse best under fredagens hoppkvalifisering til helgens verdenscuprenn i hopp for kvinner i japanske Sapporo.

24-åringen fra Kolbukameratene landet på hele 134 meter og fikk 137,2 poeng. Det var bakkerekord i Sapporo.

Lundby var hele 16,2 poeng foran neste jente, den japanske hjemmefavoritten Sara Takanashi.

- Det føltes fantastisk med et kjempehopp igjen. Jeg får gode svar på at jeg er på riktig vei med det tekniske. På disse lange hoppene føles alt så enkelt, bare å brette ut vingene og fly langt. Dette gir en god dose selvtillit, men så må jeg bare huske å holde hodet kaldt og jobbe videre, for det er i morgen det gjelder, sier Lundby til berkutschi.com.

Østerrikes Daniela Iraschko-Stolz var nest lengst i kvalifiseringen med 125,5 meter og endte på 3.-plass. Tysklands Katharina Althaus har vært verdens beste kvinnehopper så langt i sesongen. Hun ble nummer fire etter 122,5 meter og 119 poeng.

Anna Odine Strøm og Silje Opseth er også videre til lørdagens konkurranse. Strøm endte på 11.-plass etter 111 meter og 104,3 poeng. Opseth strakte seg til 106 meter. 84,6 poeng ga 26.-plass i kvalifiseringen.

Ingebjørg Saglien Bråten var ikke blant de 40 som kvalifiserte seg til konkurransen. Hun hoppet 94 meter og oppnådde 56,8 poeng. Det ga en sur 41.-plass.

(©NTB)

Maren Lundby var best i fredagens kvalifisering i Sapporo. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...