May varsler ny brexit-orientering i Parlamentet

Statsminister Theresa May skal tirsdag orientere Parlamentet om framdriften i forhandlingene med EU om en skilsmisseavtale.

Parlamentet sa rungende nei til det første avtaleutkastet May forhandlet fram med EU, og britenes brexitminister Stephen Barclay har siden arbeidet på spreng med et revidert utkast som alle parter kan leve med.

Mandag kveld møter Barclay EUs sjefforhandler Michel Barnier til en ny runde med samtaler i Brussel, og det er trolig utfallet av disse May tirsdag vil orientere Parlamentet om.

Torsdag skal Parlamentet etter planen stemme over den reviderte skilsmisseavtalen, men fra regjeringshold antydes det at May kan komme til å trenge mer tid og at det derfor vil bli nødvendig med ytterligere en avstemning 27. februar.

Mays møter i Brussel i forrige uke resulterte ikke i noe gjennombrudd, noe som har økt frykten for at det ikke vil foreligge noen avtale når britene forlater EU 29. mars.

Boligminister James Brokenshire insisterte imidlertid søndag på at regjeringen har en klar strategi og timeplan og fortsatt tar sikte på å forhandle fram en avtale som også Parlamentet vil slutte opp om.

(©NTB)

Statsminister Theresa May har foreløpig ikke greid å få Parlamentet med på skilsmisseavtalen hun har forhandlet fram med EU. 29 mars forlater Storbritannia unionen. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...