Mener at kajakk kan gi bedre helse

MER TRIM: Under frivillig innsats og deltagelse foreslås også at det etableres utlånssentral for kajakker i samarbeid med kajakklubben og skolene. Foto: ArkivKJØP BILDE

Kommunalsjef Inger Marethe Egeland legger nå frem en revidert helse- og omsorgsplan for politikerne i Flekkefjord.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2018 kl 21:39

Bystyret i Flekkefjord vedtok i 2014 helse- og omsorgsplanen «Deltagelse og mestring». Planen inneholder en rekke konkrete mål og tiltak, som tjenesten ønsker å styre og prioritere i tråd med. Tiltakene og til dels også målene er formulert slik at det er mulig å sjekke om man klarer å oppfylle målene.

Kommunalsjef, enhetsledere, fagledere, leder for frisk- og frivilligsentral, representant fra frivillige lag- og foreninger, samt andre fagpersoner, herunder fra skole, barnehage, Nav og helsestasjon har årlig en samling for å revidere planen. Nå er tiden kommet for en ny runde der politikerne skal ta stilling til å fjerne det som ikke har fungert og legge inn nye tiltak i planen.

Tas ut

Fritidsmesse på ungdomsskolen, utbygging av minst 10.000 meter gang- og sykkelstier på Svege og Sira og mosjonsanlegg med lys på Sira og fra Søyland til Helle, er noe av det som foreslås tatt ut av planen.Også etablering av primærhelseteam og helhetlig gjennomgang av rehabiliteringstilbudet er noe av det som foreslås å stryke fra planen.

Egen helse

Noe av det nye som foreslås i planen handler om ansvar for egen helse.- Det bør utarbeides en strategi for å rekruttere unge som opplever utenforskap til aktiviteter og frivillighet. Vi foreslår at det gjøres innen utgangen av 2019, opplyser kommunalsjef Inger Marethe Egeland i forslaget til politikerne.

Under frivillig innsats og deltagelse foreslås også at det etableres en utlånssentral for kajakker i samarbeid med kajakk klubben og skolene og at man skal følge opp frivillighetserklæringen som er vedtatt.

- Under folkehelse og levekår lager vi årlige oversikter, viderefører vi trivselsledere på skolen og andre tiltak mot mobbing. Vi gjennomfører også temadager og tilbyr kurs i depresjonsmestring. Av nye tiltak foreslås årlig markering av verdensdagen for fysisk aktivitet 10. mai, og at det etableres et interkommunalt samarbeid innen miljørettet helsevern innen utgangen av 2019.

Virtuell trening

Flekkefjord kommune har tatt i bruk GPS, bevegelsessensor, døralarm og andre velferdsteknologi-løsninger. Kommunen er opptatt av å dokumentere effekter av slike tiltak.Kommunalsjefen foreslår også at avdeling for rehabilitering og mestring prøver ut løsning med virtuell trening innen utgangen av 2020. Det kan være bruk av skjerm eller databriller for mental og fysisk trening og stimulering, for funksjonshemmede og i eldreomsorgen. Punkter om hverdagsmestring, brukerkartlegging, rullering av boligsosial handlingsplan og deltagelse i rusteam-samarbeid.

Det er også forslaget om at Tjørsvågheimen resertifiseres som livsgledesykehjem innen 1. juli 2018.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...