Tilbake til nettavis

Om Avisen Agder


Besøksadresse: Strandgaten 38, 4400 Flekkejord
Postadresse: Postboks 40, 4401 Flekkefjord
Telefon: 38 32 03 00
Faks: 38 32 45 60
E-post: administrasjon@avisenagder.no

Agder er lokalavis for kommunene Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal. Vi har en solid posisjon i markedet og er nr. 1-avis i alle kommunene bortsett fra Sokndal.

Agders historie strekker seg helt tilbake til 1800-tallet. 25. april 1877 står som en merkedag i Flekkefjord. Da kom avisen Agder ut for første gang. To skolelærere bestemmer seg, i folkeopplysningens navn, for å starte avis. De to er Ole Fuglestvedt og Nicolai Just. De to måtte tåle sterk kritikk fra den allerede etablerte presse i Flekkefjord for det vågale stykke arbeid, å starte en ny avis.

Siden har avisen kommet ut, bare avbrutt av krigsårene fra 1940 til 1945. Store navn som Benhard Hanssen, Ingvald Seland, Gudmund Seland og Joseph Kvavik har vært redaktører. Fra å være en familiebedrift i over 70 år, ble Agder i 1971 eget aksjeselskap. Parhestene Olav Skoland og Joseph Kvavik tok fatt i den omfattende oppgaven å sørge for at avisen kunne fortsette. De maktet oppgaven - til glede for lesere i fem kommuner, Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal.

I dag fremstår Agder som en moderne avisbedrift. Bedriften har 21 ansatte. Fra 1. januar 2000 har avisen vært å finne på internett. Men fremdeles er det papiravisen som vies størst oppmerksomhet.

Vi har topp moderne grafisk utstyr og våre profesjonelle annonsemedarbeidere og typografer kan utforme forretningsannonser etter kundens ønsker og behov.

Seks redaksjonelle medarbeidere sørger for det skrevne ord i Agder. Journalister, en redaksjonsjef og redaktøren har et felles mål: Å gi et bilde av det som skjer i lokalsamfunnet.

For å kunne lage en god avis er vi helt avhengig av kontakt med leserne. Vi får mange tips til redaksjonen. Tipsene blir vurdert og som oftest ender det i redaksjonell omtale.

Tips oss gjerne om stort og smått i lokalsamfunnet. Det er bedre å ta en telefon for meget enn en for lite.

Tipstelefon er: 90 52 03 00Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...