Monsen hyller Klæbo: - Johannes er allerede en stor idrettsmann

Arild Monsen er full av lovord om Johannes Høsflot Klæbo etter at 21-åringen tok OL-gull på sprinten i Pyeongchang tirsdag.

Monsen møtte pressen etter rennet, og NTB spurte landslagstreneren hva det sier om Klæbo at han innfridde da alle forventet at han skulle vinne gull.

- Det forteller at han allerede er en stor idrettsmann. Vi er stolt over å ha en sånn løper på laget vårt, sa Monsen.

I 2006 ble Petter Northug vurdert som for ung for Torino-OL. En lignende vurdering ble ikke tatt rundt Klæbo.

- Aldri tema

- Alderen har aldri vært et tema. Johannes mestrer dette (presset). Han er allerede varm i trøya, sa Monsen.

Landslagstreneren var rørt etter at gullet var sikret. Han beretter at Klæbo fikk det som han ville i finalen.

- Vi hadde et håp om at Alexander Bolsjunov (bronsevinner) skulle kjøre på fra start og knekke feltet, være «lokfører». Det ble han, og det hjalp Johannes. Han slapp å dra opp til vending. Dermed kunne han kjøre på i siste halvpart av finalen. Han fikk det som han ville, forklarte Monsen.

Spenningsnivå

- Han taklet presset og vant. Har han en spesiell vinneregenskap?

- Han greier å senke spenningsnivået til et akseptabelt nivå. Det må ikke gå over en grense, da kan man åpne for hardt og stivne. Samtidig vil jeg nevne at Johannes' sprintegenskaper kombineres med at han er «fullblods» på utholdenhetsbiten. Han har begge deler, svarte landslagstreneren.

Nå vet Monsen at gullvinner Klæbo trolig kan forvente seg et enda større trykk fra omgivelsene i fortsettelsen.

- Jeg håper vi er godt forberedt på det. Vi skal ta vare på ham, sa Monsen.

(©NTB)Johannes Høsflot Klæbo var overlegen på OL-sprinten i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixLandslagstrener Arild Monsen er stolt av Klæbo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...