Morfar Klæbo: - Spesielt for hele familien

Johannes Høsflot Klæbo var knusende overlegen på OL-sprinten. - Det var nesten litt stygt gjort, smilte en stolt morfar og trener Kåre Høsflot.

Gullguttens viktigste støttespiller på veien mot tirsdagens karrierehøydepunkt fulgte sprintdramaet på tribunen i Alpensia sammen med mamma Elisabeth.

Etter å ha sett barnebarnet stå øverst på seierspallen måtte han tørke ei tåre. Deretter satte en stolt morfar ord på opplevelsen han hadde vært med på overfor NTB.

- Helt vanvittig. Jeg trodde kanskje vi kunne få oppleve dette en gang, men ikke som 21-åring. Det var i overkant, smilte Kåre Høsflot.

Ikke bare beviste den unge OL-debutanten at han i øyeblikket er langrennsverdenens beste sprinter, men han knuste regelrett konkurrentene på veien mot gullet.

- Han gjorde jo det. Det var nesten stygt gjort, smilte morfar Kåre.

Suksess-morfar

Selv hevdet han å ha god kontroll på egen blodpumpe da gullgutten kjempet seg rundt løypene i Alpensia.

- Jeg har sterkt hjerte. Det går så bra.

Kåre Høsflot har selv hatt treneransvaret for Norges nye langrennsyndling og vet bedre enn de fleste hva som ligger bak tirsdagens triumf. Suksess-bestefaren la ikke skjul på at OL-gullet betyr mye også for ham som trener.

- Det er klart dette er spesielt for meg. Det er spesielt for hele familien, sa han.

Eventyret han og den ferske olympiamesteren har vært gjennom sammen, kan han knapt få satt gode nok ord på.

- Det har vært en flott opplevelse hele veien. Han er en utrolig flott fyr å ha med å gjøre, både som morfar og trener. Helt utrolig, sa Høsflot.

Presset borte

Mange holdt tirsdagens gullgutt som favoritt også på den innledende tremila i Pyeongchang. Der kom han til kort mot slutten. Det overrasket ikke morfar. Han er klar på at åpningsdistansen ikke på noen måte var noen nedtur.

- Jeg synes tremila hans var veldig god. Han er bare 21 år, og jeg sa på forhånd at han ikke har den kapasiteten som skal til for å vinne ei tremil. Og i hvert fall ikke når den ble gått på den måten, sa Høsflot.

På sprinten var det imidlertid ingen diskusjon rundt hvor gullet skulle ende. Kåre Høsflot mener at det å ha innfridd sprintforventningene gir barnebarnet sjansen til å slippe ned skuldrene foran OL-konkurransene som nå venter.

- Det er ingen bakdel å ha det sånn. Det er godt å komme godt i gang, og det synes jeg egentlig han gjorde allerede på tremila, sa han.

Tirsdag kveld handlet imidlertid det meste om å feire gullet som gjorde Johannes Høsflot Klæbo til tidenes yngste mannlige OL-vinner i langrenn. På spørsmål om hvordan feiringen ville foregå, hadde morfar Kåre følgende oppskrift:

- Det blir vel med en karamell eller fem!

(©NTB)

Johannes Høsflot Klæbo sammen med mamma Elisabeth og morfar Kåre etter sprintgullet. Foto: Stian Grythaugen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...