Musik skal byggjast ut av glädje

Søndag kveld var det konsert med Maria Arredondo og Torstein Sødal i Flekkefjord kirke. Over 200 hadde sikret seg billetter til begivenheten der også Hidra-koret Frisk Bris var et viktig trekkplaster.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2019 kl 00:47

Arredondo og Sødal startet med sangen «Somewhere» som også kalles «There's a Place for Us» skrevet av David Hodges, Hillary Lindsey, og spilt inn av den amerikanske country artisten Carrie Underwood.

Sangerne gikk rett over i «Musik skal byggjast ut av glädje» av Lill Lindfors - og det var ingen tvil om at Arredondo og Sødal virkelig bruker det byggemateriale når de opptrer.

Pianist fra øverste hylle

Det er allerede gått 15 år siden Maria Arredondo slo igjennom som artist, og over natten ble en av landets ledende sangere.
Ektemannen Torstein Sødal regnes på sin side som en landets ypperste tenorer. Med seg på konserten hadde de pianist og komponist Eirik Berge. Som keyboardist eller kapellmester har han blant annet jobbet med Ole Edvard Antonsen, Sissel Kyrkjebø, Lisa Nilsson, Silje Nergaard, Peter Jöback, Ronan Keating, Nik Kershaw, Madcon, Tomas Ledin, Kurt Nilsen og Carola. Arredondo og Sødal la ikke skjul på at de synes det er stas å ha med seg en slik kapasitet på sin turné.

- Dere er heldige som får være med på denne ønskekonserten. Altså konsert der vi har fått ønske oss hva vi vil ha med av sanger, smilte Torstein Sødal. Maria Arredondo avslørte at en av sangene hun liker aller best er «Det begynner å bli et liv dette her, det begynner å ligne en bønn» som Ole Paus skrev i 2009.

Et klipp fra sangen «Det begynner å bli et liv dette her - det begynner å ligne en bønn« som synges av Torstein Sødal

Sur vuggesang

- Da jeg var liten ville jeg aldri sove før jeg hadde fått høre mange vuggesanger, men da jeg var 3-4 år og ville ha barnevakten til å synge og hun sang «Da lykkeliten kom til verden» avbrøt jeg henne etter et par vers og sa at det var nok. Da hun ville vite hvorfor, sa jeg at hun sang surt, sa Arredondo.
- Grunnen til at jeg hadde barnevakt var forresten at mamma var reist for å hente han som skulle bli min «latino-pappa». For oss ble det også en ny musikalsk opplevelse da det ble salsa-takt på det meste.

Skrivesperre

Også Sødal brukte litt av konserten til å dele litt fra sitt eget liv
-En gang jeg var i Los Angeles fikk jeg skikkelig skrivesperre. Jeg tok meg en sykkeltur. Jeg stoppet på toppen av en bakke. Da kom det en som var skikkelig sliten. Han kjempet hardt og ramlet i bakken av utmattelse. Da jeg kom bort for å spørre om det gikk bra med han, sa han «What a beautiful day!». Det var ikke akkurat det jeg hadde ventet, men det gav meg tilbake både humør, skrivelyst og motivasjon. Det man kan utrette i et slikt lite øyeblikk som ordene denne mannen sa til meg gav inspirasjon til sangen «In a moment», fortalte Sødal

Lite klipp fra Torstein Sødal som synger «In a moment»

Fest-karamell

Etter en forrykende avdeling med smakebiter fra filmmusikk var det tid for det artistene ser ut til å leve seg aller mest inn i med hele seg - det er sanger fra bedehusland og kirkeliv.
- Musikk får oss til å kjenne, lukte og smake. Jeg kjenner fortsatt følelsen av trygghet og smaken av fest-karamell når jeg hører eller synger sangen «Han er min sang og min glede». Det er fordi jeg har så gode minner fra at bestefar tok meg med på møter og at jeg fikk karamell om jeg klarte å sitte stille, avslørte Arredondo før hun sang «Han er min sang og min glede» med stor innlevelse både på engelsk og norsk.
Torstein Sødal fulgte opp med «O store Gud» som også tydelig kom fra hjerterota på tenoren.

Frisk Bris imponerte

Koret Frisk Bris gjorde entré til siste del av konserten. Koret bidro både med Elvis-cover-låten: «I can't help falling in love with you» og flotte flerstemte kirkelige hilsener både på latinsk, norsk og engelsk. Koret fikk også være med på finalenummeret «For livet skal vi slåss, så lenge det går blod igjennom oss» med artistene. De gikk syngende videre ut i våpenrommet, på kirkebakken, og dersom de ikke gav seg der sang de vel hele veien på ferja hjem til Hidra på Wenche Myhre slageren som slår fast at «Vi lever». Konsertopplevelsen fra Flekkefjord kirke søndag 24. februar lever i alle fall videre i minnet på de som fylte kirkebenkene denne kvelden.

Smakebiter fra sanger som Frisk Bris sang sammen med Torstein Sødal og Maria Arredondo.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...