Mann siktet etter skyting i canadisk by

To politibetjenter er blant de fire som ble skutt og drept i den canadiske byen Fredericton fredag. En 48 år gammel mann er siktet.

48 år gamle Matthew Vincent Raymond er siktet for drap på fire personer. Han ble pågrepet fredag og vil sitte varetektsfengslet fram til han må møte i retten 27. august, opplyser politiet i Fredericton lørdag.

Raymond er en lokal innbygger. Han er mistenkt for å ha skutt politifolkene Lawrence Robert Costello (45) og Sara Mae Helen Burns (43) samt kjæresteparet Donald Adam Robichaud (42) og Bobbie Lee Wright (32).

Ifølge en slektning av Robichaud hadde de to nylig blitt et par.

Politiet sier Raymond skjøt med rifle fra tredje etasje i et leilighetsbygg i et boligområde i byen som har om lag 60.000 innbyggere.

Politiet ikke et mål

Politisjef i Fredericton, Leanne Fitch, sier det ikke er noe som tyder på at politiet var mål for skytingen, og sier at da politifolkene ankom åstedet var Robichaud og Wright allerede skutt.

Ifølge visepolitisjef Martin Gaudet ble de to politifolkene skutt da de nærmet seg de to andre ofrene som da lå skutt på bakken. Politiet opplyser ikke om noe motiv for drapene.

Raymond er innlagt på sykehus og tilstanden hans er ifølge Fitch stabil, men alvorlig. Det er ikke klart om han ble såret under skuddveksling med politiet eller om skadene er selvforskyldt.

- Kinaputtlyder

Store politistyrker rykket ut til Brookside Drive-området i Fredericton fredag morgen lokal tid etter meldinger om skyting. En innbygger i området, Robert DiDiodato, forklarte til CBC at han hørte en serie «kinaputtlyder» rundt klokken 7 lokal tid.

Vitner har også forklart TV-kanalen at de så munningen på en rifle eller et gevær stikke ut av et vindu i en lav leilighetsbygning, skytende ut i gårdsrommet med to personer liggende på bakken like ved.

Minnes

Fredericton er hovedstaden i New Brunswick-provinsen og har 60.000 innbyggere.

- Grusomme nyheter fra Fredericton. Hjertet mitt går ut til alle som er berørt av skytingen denne morgenen, skriver Canadas statsminister Justin Trudeau på Twitter.

Blomsterbuketter og kort hopet seg opp utenfor politistasjonen i Fredericton og den lokale kirken avholdt minnestund fredag kveld.

(©NTB)Canadisk politi undersøker området rundt Brookside Drive i Fredericton der fire personer fredag ble skutt og drept. En person er pågrepet, og behandles for alvorlige skader. Foto: Keith Minchin / The Canadian Press / AP / NTB scanpixBrian Fournier spiller en salme til ære for de drepte politibetjentene utenfor politistasjonen i Fredericton i New Brunswick i Canada. Foto: Andrew Vaughan / The Canadian Press / AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...