Nå blir det endelig skolerevy!

GLEDER SEG: Amalie Jørgensen Fisketjøn (til venstre), Margrethe K. Østrem, Madeleine Skåland, Emilie Holum, Heidi-Sabrina Moi, Sulalida Panomrat, Tina P. Mæland og Sandra T. Moi gleder seg til å vise frem revyen. Foto: Anette LarsenKJØP BILDE

Vennskap, kjærlighet og andre pubertale utfordringer, er stikkord for revyen til Lund ungdomsskole.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Lund ungdomsskole har hatt for vane å sette opp skolerevy annethvert år. Nå er det derimot fire år siden forrige revy. Det vil elevene gjøre noe med.

Torsdag inviteres det til revyen «Alle barna kom i puberteten», en revy om kjærlighet, vennskap og mobbing.

- Det er temaer som elevene er opptatte av og som de fokuserer mye på. Derfor tror jeg de også synes det er gøy å jobbe med det, forteller lærer Samantha Hansen til Agder.

Stor gjeng

Revyen spilles i kinosalen i Lundetun, og er åpen for alle som vil se den. Det blir leid inn profesjonelt lys- og lydanlegg, og det lånes kostymer fra revygruppen Løyeblikk. Nærmere 60 av skolens elever bidrar på eller bak scenen.- Revyen er åpen for hele kommunen. Men i år setter vi bare opp én forestilling, opplyser Hansen.

Hun er lærer for valgfaget «sal og scene» hvor ideen om å sette opp en skolerevy sprang ut fra.

- Vi fikk se på tidligere revyer og syntes at det så gøy ut. Det er også lenge siden sist det ble gjort, meddeler revysjef Madeleine Skåland.

Det ble kjøpt et utkast til et manus på internett. Det har elevene skrevet om og tilpasset sin egen skolehverdag, med de utfordringer og dilemmaer som de selv møter på.

- Nesten alt er ulikt og skrevet om, og det er blitt mer vårt, skyter Margrethe K. Østrem inn.

Parodi

Elevene ønsker ikke å røpe altfor mye av det som skjer i revyen, men forteller at det er en rød tråd, samtidig som det blir sketsjer og kortere innslag.- En av scenene heter «Vennskap på prøve», og den er det ei jente i 8. klasse som har skrevet. Det blir også scener om mobbing og utestenging, opplyser revysjefen.

- Det handler mye om følelser og hvordan det er å være ungdom.

Også innføringen av mobilhotell nevnes, og i tillegg blir det selvsagt noen parodier, som det hører med i en revy. Da det å parodiere lærere ble trukket frem som uoriginalt, har elevene heller valgt å parodiere andre i kommunen.

- Blant andre han fra Hovsherad som ringer ambulansen. Vi har også med ordfører Olav Hafstad, fordi han jo skal slutte som ordfører, forteller de.

GOD LÆRING: Underveis blir det danseinnslag, sang og fremføring av dikt.

- Jeg tror vi ligger bra an, og det blir veldig gøy å fremføre revyen for folk. Vi håper folk kommer!

Elevene har fått god veiledning fra lærere underveis, både når de har jobbet med manuset og annet i produksjonen. Samantha Hansen tror det er god læring i å lage revy.

- De gjør stort sett hele jobben selv, fra å finne manus til å sette opp budsjett og å skaffe sponsorer. Vi har fått god støtte fra lokale bedrifter på Moi, forteller hun, og legger til:

- Ikke alle er like komfortable med å stå på scenen eller å danse, og jeg tenker erfaringen kan være til hjelp ved andre fremføringer på skolen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...