ANNONSE

NHL-stjernen Zetterberg legger opp

Den svenske NHL-stjernen Henrik Zetterberg avslutter ishockeykarrieren. Han stoppes av ryggproblemer, tvitrer hans klubb Detroit Red Wings.

ANNONSE

- Det har ennå ikke gått opp for meg at jeg ikke lenger skal spille ishockey, sier 38-åringen til Aftonbladet.

Zetterberg spilte 15 sesonger i NHL og noterte 960 målpoeng (337 mål, 623 assist) på 1082 grunnseriekamper. Han var Red Wings-kaptein siden 2014 og er medlem av den eksklusive klubben av spillere som har vunnet både OL, VM og Stanley Cup.

- Selvsagt er det mange følelser i spill. Jeg har vært her 15 år, og selv om jeg visste at karrieren gikk mot slutten, skulle jeg ønske at jeg kunne ha spilt litt lenger, sier han til mlive.com.

Han hadde tre år igjen av kontrakten.

Han har slitt med ryggen siden 2014. Under OL-turneringen i Sotsji det året ble det virkelig ille. Etter åpningskampen mot Tsjekkia ble han liggende på rommet i flere dager før han kunne flys til USA og opereres.

De siste årene har han holdt ryggplagene i sjakk på et vis, men nå går det ikke lenger. I slutten av august sprakk nyheten om at Zetterbergs ryggskade satte videre spill i fare.

- Jeg har ikke kunnet trene ordentlig hele sommeren, sa han til Aftonbladet da og la til at han fortsatt håpet at skaden skulle leges slik at han kunne spille videre.

Sist sesong noterte han 56 målpoeng på 82 grunnseriekamper, men de siste månedene spilte han bare kamper fordi ryggen ikke tillot ham å trene i tillegg.

(©NTB)

Henrik Zetterberg i aksjon for Sverige under Sotsji-OL i 2014. Under den turneringen fikk han for alvor føle ryggproblemene som nå setter stopp for karrieren. Foto: Maja Suslin, TT / NTB scanpix

ANNONSE