NHL-stjernen Zetterberg legger opp

Den svenske NHL-stjernen Henrik Zetterberg avslutter ishockeykarrieren. Han stoppes av ryggproblemer, tvitrer hans klubb Detroit Red Wings.

- Det har ennå ikke gått opp for meg at jeg ikke lenger skal spille ishockey, sier 38-åringen til Aftonbladet.

Zetterberg spilte 15 sesonger i NHL og noterte 960 målpoeng (337 mål, 623 assist) på 1082 grunnseriekamper. Han var Red Wings-kaptein siden 2014 og er medlem av den eksklusive klubben av spillere som har vunnet både OL, VM og Stanley Cup.

- Selvsagt er det mange følelser i spill. Jeg har vært her 15 år, og selv om jeg visste at karrieren gikk mot slutten, skulle jeg ønske at jeg kunne ha spilt litt lenger, sier han til mlive.com.

Han hadde tre år igjen av kontrakten.

Han har slitt med ryggen siden 2014. Under OL-turneringen i Sotsji det året ble det virkelig ille. Etter åpningskampen mot Tsjekkia ble han liggende på rommet i flere dager før han kunne flys til USA og opereres.

De siste årene har han holdt ryggplagene i sjakk på et vis, men nå går det ikke lenger. I slutten av august sprakk nyheten om at Zetterbergs ryggskade satte videre spill i fare.

- Jeg har ikke kunnet trene ordentlig hele sommeren, sa han til Aftonbladet da og la til at han fortsatt håpet at skaden skulle leges slik at han kunne spille videre.

Sist sesong noterte han 56 målpoeng på 82 grunnseriekamper, men de siste månedene spilte han bare kamper fordi ryggen ikke tillot ham å trene i tillegg.

(©NTB)

Henrik Zetterberg i aksjon for Sverige under Sotsji-OL i 2014. Under den turneringen fikk han for alvor føle ryggproblemene som nå setter stopp for karrieren. Foto: Maja Suslin, TT / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...