Nigeriansk trio i OL-bobla: - Større enn en drøm

- Som å stappe et menneske i en søppeltønne og rulle den utfor et fjell. Slik beskriver Ngozi Onwumere sin nye sport. I OL kjører hun bob for Nigeria.

Den nigerianske bremseren forbereder seg til bob i OL. Hun deltar sammen med Akuoma Omeoga (som også er bremser) og føreren Seun Adigun.

Adigun, Onwumere og Omeoga ble mottatt som helter på en tilstelning for dem i storbyen Lagos før vinterlekene i Sør-Korea. Trioen - som alle har nigerianske foreldre, men er oppvokst i USA - blir det første afrikanske laget som stiller til OL-start i bob.

- Dette er større enn en drøm som blir til virkelighet, sier Adigun om eventyret som startet i en hjemmesnekret treslede i en innendørshall i Houston for litt mer enn et år siden.

Jamaica-parallell

Da hadde den nigerianske trioen begrenset erfaring med kalde vintre, snø og is. Enda mindre visste de om bobsporten. De tre har alle en fortid som friidrettsutøvere, men valgte virkelig å ta steget utenfor komfortsonen.

Sammenligningen med Jamaicas boblag som konkurrerte i Calgary-OL i 1988, foreviget i filmen «Cool Runnings», er uunngåelig.

- Å sammenlignes med en gruppe mennesker som fortsatt beundres for sin legendariske prestasjon 30 år senere, er fantastisk. Kan vi påvirke folk på en lignende måte, så har også vi gjort noe spesielt, mener Adigun.

Ingen frykt, bare muligheter

Veien til OL har ikke vært enkel. Onwumere har slitt med en hofteskade, mens Adigun har ødelagt ikke mindre enn tre hjelmer på veien mot Pyeongchang. Men de nigerianske pionerene har ikke gitt seg. De ønsker å spre et budskap.

- Frykten for det ukjente trenger ikke å begrense mulighetene i livet. Frykt er egentlig ingenting annet enn en mulighet til å lære seg noe, sier bobfører Adigun.

- Ingenting er umulig, legger hun til.

Nigerianerne har et tett samhold. I OL kan båndet bli enda sterkere.

- Vi er ikke bare lagkamerater. Vi er som søstre, sier Omeoga til ESPN.

Kvinnenes bobkonkurranse i OL starter 20. februar.

(©NTB)Akuoma Omeoga, Seun Adigun og Ngozi Onwumere konkurrerer for Nigeria i bob i Pyeongchang-OL. Foto: Under Armour via AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...