Nok en katastrofemåling for Kristelig Folkeparti

Både Venstre og Kristelig Folkeparti havner under sperregrensen for fjerde gang i år. Det gir solid rødgrønt flertall på septembermålingen fra Opinion.

KrF måles til 2,9 prosent som er det laveste tallet partiet har blitt målt til siden Opinion begynte med partimålinger for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i 2007.

- Dette er et nivå som er langt fra vår ambisjon. Det har vært litt uro rundt oss og vi står rett foran en viktig avklaring om samarbeid for hvordan vi best vinner kampen for menneskeverdet, familiene og de kristne verdiene. Det valget vet vi mange er spente på, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til ANB.

Kun 57 prosent av dem som stemte KrF i fjor sier de ville gjort det nå. For Venstre er det enda verre. Kun 44 prosent av fjorårets velgere ville stemt Venstre i dag.

Venstres går fram ett prosentpoeng, fra 2,4 prosent i august til en oppslutning på 3,4 prosent i september. Ellers er det små endringer på målingen. Ap er størst, men Høyre har den største fremgangen på 2,8 prosentpoeng fra august. Rødt er igjen under sperregrensen.

Målingen er gjennomført av Opinion for ANB og er basert på 944 intervjuer foretatt mellom 4. og 10. september. Feilmarginen varierer fra 1-3 prosentpoeng, og er størst for de største partiene. Oppslutningen til partiene fordeler seg slik (endring fra august i parentes):

Ap 27,7 (- 0,5), Høyre 26,4 (+ 2,8), Frp 13,1 (+ 0,4), KrF 2,9 (- 1,3), Sp 10,6 (- 0,6), SV 7,1 (0,5), Venstre 3,4 (+ 1,0), Rødt 3,5 (- 2,3) og MDG 3,0 (- 1,1).

(©NTB)

Knut Arild Hareide, partileder i KrF, må konstatere at bare 57 prosent av dem som stemte KrF i fjor sier de ville gjort det nå. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...