Nye handelssamtaler mellom USA og Kina i Beijing

Amerikanske delegater var mandag på plass i Beijing for innledende handelssamtaler mellom USA og Kina.

USAs visehandelsrepresentant Jeffrey Gerrish skal lede den amerikanske gruppen i forberedende møter mandag, ifølge Det hvite hus.

Finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer vil trolig først delta i hovedsamtalene, som finner sted torsdag og fredag. Også David Malpass, som president Trump har nominert som ny sjef for Verdensbanken, skal delta i disse samtalene. Han har gjort seg bemerket blant annet som en kritiker av institusjonens utlån til Kina.

Den kinesiske delegasjonen ledes av visestatsminister Liu He. Også Yi Gang, Kinas sentralbanksjef, deltar.

Verken USA eller Kina har offisielt bekreftet at samtalene er i gang.

Hvis ingen avtale er på plass innen 1. mars, vil USA øke tollavgiftene fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer. Verdensbanken varslet i januar en svakere vekst enn tidligere antatt i verdensøkonomien både i år og neste år. Søndag advarte de om en mulig «økonomisk storm» som følge av dette. Handelskonflikten mellom USA og Kina får deler av skylden.

USAs president Trump og Kinas Xi Jinping ble i desember enige om en tre måneder lang «våpenhvile» i handelskrigen der USA og Kina har pålagt hverandre nye tollavgifter. Partene har de siste månedene møttes en rekke ganger.

Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow sa forrige uke at Trump er optimistisk til en ny avtale, men at det fortsatt er stor avstand mellom partene.

(©NTB)

USAs visehandelsrepresentant Jeffrey Gerrish og andre amerikanske delegater i Beijing mandag. De skal delta i nye handelssamtaler mellom USA og Kina. Foto: AP / Andy Wong / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...