Nye Norwegian-kanselleringer fredag

Nye ni Norwegian-flyginger blir kansellert fredag som følge av at alle Boeing 737 MAX 8-flyene er satt på bakken.

- Norwegians ansatte jobber dag og natt for å finne løsninger for passasjerer som blir berørt av endringer i flyprogrammet, noe vi har lyktes godt med. Det vil være noen kanselleringer i morgen også. Per nå ser det ut som at ni flyginger til, fra og i Norge blir kansellert, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til NTB torsdag kveld.

18 Norwegian-fly av typen Boeing 737 MAX 8 er satt på bakken etter at et Ethiopian Airlines-fly av samme modell styrtet i Etiopia søndag. Ulykken kostet alle 157 ombord livet, blant dem den norske Røde-Kors-medarbeideren Karoline Aadland (28).

Etter anbefalinger fra europeiske luftfartsmyndigheter tirsdag valgte Norwegian å sette alle 18 flyene på bakken. Torsdag ble ti avganger fra, til og i Norge kansellert.

Kan få pengene tilbake

Passasjerer som får sine flyginger kansellert, kan få de booket om eller kan velge å få pengene igjen, opplyser Norwegian.

- Passasjerer som er berørt, har blitt og blir kontaktet direkte via SMS. Det er viktig at alle andre passasjerer forholder seg som normalt. Vi slår sammen flygninger som betyr at de aller fleste som blir berørt får ny avgangstid samme dag, sier Næss.

Onsdag kveld gikk Norwegian-sjef Bjørn Kjos ut med en unnskyldning til alle som ble rammet.

15 millioner kroner per dag

Norwegians flåte består av totalt 163 fly. Bare 18 er av typen Boeing 737 MAX 8.

Det kan koste Norwegian over 15 millioner kroner per dag å sette de 18 flyene på bakken, ifølge Finansavisen. Flyselskapet sier de ikke ønsker å belastes økonomisk for at de nye flyene nå har blitt tatt ut av drift, og har varslet at de kommer til å sende hele regningen til Boeing.

Norwegian mottok det første MAX-flyet i 2017. Totalt har flyselskapet bestilt 110 av flytypen, og har fått levert 18 av disse så langt.

(©NTB)

18 av Norwegians 163 fly er Boeing 737 MAX 8, flytypen som er satt på bakken. En av dem er LN-BKF - Theodor Kittelsen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norwegian-sjef Bjørn Kjos bad onsdag kveld alle berørte passasjerer om unnskyldning, etter at en rekke flyginger ble kansellert. Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...