Avviser trusler

DEN OMTALTE STRIDEN: Sameiet har kontaktet Flekkefjord kommune om situasjonen i Dannevika. Faksimile fra Agder 18. mai 2018 Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Utbyggere av Dannevika avviser trusler knyttet til båtplasser.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 14:49

- Som utbygger og grunneier i Dannevika reagerer jeg på at styreleder i sameiet Terje Heskestad uttaler at det ..«ikke akter å vike for trusler eller sanksjoner hverken fra Tommy Lindeland, Ove Skailand eller andre.», sier Tommy Lindeland til Agder.

- Jeg har absolutt ikke kommet med noen trusler, og det er feil at jeg skal ha sagt at noen skulle få igjen båtplasser om sameiets uttalelse ble trukket tilbake. Jeg gjorde bare sameiet oppmerksom på at dersom kommunen skulle etterkomme styreleder Heskestad sitt ønske om ekspropriasjon av private båtplasser, så ville båtplassene i flytebryggeanlegget måtte tilhøre de som nå har tinglyste plasser langs bryggen. Husene langs sjøsiden i Dannevika har brygge og hver sin private båtplass i tilknytning til denne.

Styreleder og styremedlemmer i sameiet i Dannevika fastholder kritikken av utbyggerne.

Ingen har spurt

Lindeland forklarer at avstengning av båtplassene i flytebryggeanlegget er gjort i påvente av reguleringsplan og fordi noe av anlegget må repareres.
- Men hvorfor har dere stengt av alle båtplassene med tau. Arbeidet med reguleringsplanen kan jo ta lang tid?

- Vi regnet med at planen skulle komme opp til behandling ganske raskt. Det ligger fortsatt to båter der, og folk kan jo ringe oss direkte og spørre dersom de ønsker båtplass. Det er ingen som har spurt oss om båtplass i år, svarer Lindeland.

Må melde fra

Lindeland opplyser at folk har fått bruke båtplassene i flytebryggeanlegget gratis.

- Om anlegget eventuelt kan forbedres og utvides er noe som må vurderes, men da trenger vi kontakt med de som eventuelt ønsker seg båtplass. Frem til nå har det vært mange ledige plasser og det er kun noen få stykker som har tatt kontakt med spørsmål om båtplass, påpeker Lindeland.

- Når leiligheter selges med «mulighet for båtplass» så innebærer det at folk må spørre om plass og gjøre avtaler. Det har ikke vært noen stor etterspørsel etter dette, men dersom den etterspørselen er så stor som noen fremstiller det som, så må de melde fra til oss slik at vi kan vurdere å søke om et større småbåtanlegg.

Privat eie

Lindeland viser til at det mellom hus og bryggekant har det vært anledning til å gå på noe som fikk benevnelsen offentlig strandpromenade/brygge.
- Det er likevel viktig for meg å understreke at alt av brygge og promenadeanlegg i Dannevika er i privat eie. Flekkefjord kommune og vi som eier anlegget har aldri inngått noen form for avtale om offentlig bruk av dette. Påstander om at brygge og båtplassene er offentlige tilbakevises, fastslår Lindeland.

- Det er bebyggelsen bak som hører inn under sameiet der Terje Heskestad er styreleder. Utbygger her er Ove Skailand og hans firma Kleivan Invest. Når det gjelder båtplassene i flytebryggeanlegget så har Skailand og firmaet ingen rettigheter. Han har derfor solgt hus og leiligheter med mulighet for båtplass. Det ville ikke vært juridisk mulig for han som utbygger å gjøre noe annet. Alle som har kjøpt leilighet eller hus i Dannevika har hatt mulighet til å spørre om å få båtplass. Selv eier jeg noen plasser, og har gjort avtale med to boligeiere. Styreleder Heskestad i sameiet har ikke vist interesse for båtplass, så hvordan han kan føle seg svindlet er ikke til å forstå. Nå planlegges det en solid og trygg badeplattform i enden av båtanlegget. I år står oppgradering og vedlikehold av dette for tur. Gjestebrygge ytterst ved båtanlegget er også noe av det som foreslås. Så beboerne i Dannevika mister på ingen måte tilgang til sjøen.

Se også: Utbygger Ove Skailand reagerer sterkt på at uttrykket «svindel» er brukt i henvendelsen fra sameiet til kommunen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...