Brøytebudsjettet er snart tomt

HEKTISK: Brøytesjef Terje Kongevold i Flekkefjord kommune har hatt en hektisk uke. Nå håper han at snøfallet stopper – slik at brøytemannskapene kan få gjort jobben sin.KJØP BILDE

«Brøytesjef» Terje Kongevold håper ikke på mer snø. -- Det er nok nå, mener han.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Det kan se ut som om Kongevold får ønsket oppfylt. Det er ikke meldt snø de neste dagene. Det blir imidlertid kaldt.

-- Det betyr i så fall at vi etter hvert kan starte jobben med å få vekk de mange og store snøhaugene som ligger rundt omkring, både i sentrum og i boligområdene. Vi må kjøre snøen vekk, forteller Kongevold.

HEKTISK: Julen har vært særdeles hektisk for Kongevold og hans kolleger. Snøfallet har ført til at brøytemannskapene har vært ute sent og tidlig.

-- Vi har etter beste evne prøvd å holdene veier, fortau og gang og -sykkelstier så farbare som mulig, men det har ikke vært så lett. Vi har jo stadig fått mer snø.

PUDDERSNØ: Selv var Kongevold opptatt med å brøyte veier og fortau i Rauli i går formiddag. Volvoens mange hestekrefter kom godt til sin rett.

-- Snøen som falt natt til søndag var av det lette slaget, nesten pudderaktig. Men det ligger en del snø under som har frosset -- og da blir jobben litt tyngre, forteller Kongevold.

BUDSJETT: Flekkefjord kommunes brøytebudsjett er ikke tilpasset det snøfallet som har vært den seneste uken. Budsjettnedskjæringene tidligere i år rammet Kongevolds etat.

-- Hvor mye vi har brukt denne uken er ikke godt å si, men jeg tror ikke det er så mye mer å gå på nå. Snøryddingen har pågått en drøy uke nå -- både i sentrum og ute i distriktene.

MYE DRITT: Han berømmer alle som har deltatt.

-- De har gjort en kjempejobb alle sammen. Vi får mye dritt og mange klager, men det kan vi ikke bry oss om. Vi gjør det vi kan og må nesten bare overse klagene.

-- Hva er det folk klager på?

-- Noen mener at vi måker snøen over på feil side av veien, for eksempel. Vi gjør det vi mener er riktig. Vi kan ikke gjøre alle til lags.

FÅTT HJELP: Også ute i distriktene er det ryddet store mengder snø de seneste dagene. Noen av snøbrøyterne i Flekkefjords utkant tok med seg maskinene sine til byen i går.

-- Vi har fått brøytehjelp fra distriktene - på Søyland, blant annet. Det er kjærkomment.

UTFORDRINGER: Kongevold kan ikke huske at det har vært så mye snø i Flekkefjord så tidlig.

-- Jeg har i alle fall ikke vært med på så omfattende brøyting og snøfall tidligere. Mitt ønske er at det blir pause i snøfallet nå -- og at vi dermed kan få kjørt bort så mye snø som mulig. Snø er fint, men vi som brøyter ser jo hvilke problemer og utfordringer det kan by på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...