– Denne saken er jeg ikke ferdig med

LOVER KAMP: Stortingsrepresentant Hans F. Grøvan (KrF) fra Lyngdal lover en kamp for at det skal bli flere og ikke færre HV-soldater på Sørlandet. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Nedleggelse av Heimevernet i Sirdal blir med inn i høringen på Stortinget i oktober.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2018 kl 06:59

Stortingsrepresentant Hans F. Grøvan (KrF) fra Lyngdal opplyser til Agder at KrF har stilt spørsmål til Forsvarsministeren om den nedbyggingen av HV som nå skjer på Agder.

- Vi opplever at dette innebærer en svekkelse som gir grunnlag for å stille spørsmål om både militære og sivile oppgaver blir tilstrekkelig godt ivaretatt i vår region og ikke i samsvar med det som var forutsetningen da forliket omkring langtidsplanen ble inngått. Ikke minst har Heimevernet en sentral oppgave med å terrorsikre utpekte objekter. En redusert HV-kapasitet svekker evnen til terrorsikring dersom flere objekter angripes samtidig, påpeker Grøvan.

Bekrefter endringer

- Hvilke andre konkrete endringer av Heimevernet på Agder og Rogaland (HV08) har du, eller dere på Stortinget fått melding om ?
- Jeg er kjent med at det blir en reduksjon på Agder på ca 1500 HV-soldater av en styrke som i dag er på 4000.

Blir tatt opp

- Hvordan følger du opp dette på Stortinget denne høsten?

- Jeg har stilt spørsmål til statsråden rett før sommeren uten å få svar som gjorde meg beroliget. Det skal være ny lukket høring i Kontrollkomiteen i oktober hvor jeg sitter. Der skal Heimevernets kapasitet i forhold til objektsikring bli tatt opp. Denne saken er jeg ikke ferdig med, fastslår Grøvan.

Omprioritering

- Hva må til for å få en nødvendig objektsikring i den vestlige delen av Sørlandet?

- Slik jeg ser det må det til en omprioritering i Forsvaret som kan gi flere HV-soldater også til vår landsdel og vår region, svarer Grøvan.

Se også : Pollestad raser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...