Din sjanse

KOMMENTAR: Noen er alltid ute etter å ødelegge eller stoppe et godt prosjekt, sa Egersunds byutvikler Johan Aakre.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

For å si det slik, Aakre: Det vet vi alt om i denne byen. Det er derfor det ikke står et hotell på Eschebryggen i dag -- slik Einar og Siri von Hirsch så inderlig ønsket for noen år siden.

Noen navnløse oppviglere ødela prosjektet og ville ha tomten.

Dermed ble det ikke hotell.

Nå ligger Eschebryggen der -- nesten øde og forlatt.

Men forhåpentlig ikke til evig tid. Onsdagens møte i Sjøbodene var en interessant og minnerik opplevelse.

Men enda et møte -- og møter har vi vel snart hatt nok av i denne byen? Kan vi snart vente handling?

Håkon Smedsvig Hansen og Johan Aakre har talegaven i orden -- og fikk i alle fall meg til å få tilbake litt av troen på at sidrompa Flekkefjord kanskje kan komme seg ut av hengemyra byen befinner seg i -- og har vært i så lenge jeg har hatt noe med byen å gjøre.

For det er ikke utvikling som har preget Flekkefjord sentrum de seneste årene. Det er ikke store tanker og ville ideer som trekker folk til byen.

Noen kommer hit om sommeren fordi de tror det er en ekte sørlandsby med et sjarmerende særpreg.

Og det har byen -- for all del.

Men det mangler mye.

Og det er nå muligheten er her.

Byens innbyggere oppfordres til å bli med på en stor idedugnad for Eschebryggen og de omkringliggende kvartaler.

Denne muligheten bør folk gripe.

Hva vil ungdommen ha? Hva skal til for å beholde de unge i byen?

Eller hva skal til for å få utflyttede flekkefjæringer til å komme hjem?

Trenger byens eldre befolkning noe?

Bør vi i fremtiden få en biff og et glass godt drikke på Eschebryggen? Eller skal vi hive oss ut i sjøen -- i et nytt sjøbad?

Det ble sagt på møtet at byens trenger et alternativ til de to hotellene som allerede er her. Det tror jeg er riktig -- og jeg tror også det er riktig at det kan være et såkalt lavprishotell -- gjerne med konferansemuligheter.

De ti mest interessante forslagene som kommer inn skal presenteres på Trebiennalen i Flekkefjord i juni. Frem til 8. mai kan du levere ditt forslag.

Grip sjansen -- og bli med på utviklingen av byen.

Men ikke glem havnen. Flekkefjord har stolte tradisjoner som sjøfartsby -- og det må også i fremtiden være rikelig anledning til små og store skipsanløp.

En sjøfartsby uten den muligheten er ikke mye å skryte av.

Men for å utvikle Eschebryggen er kapital et nøkkelord. Og da helst lokalkapital. Kan vi få noen «rike onkler» (eller tanter...) på banen igjen?

Gi gass!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...