Døden på sørlandsveiene

FaksimileKJØP BILDE

Agder har i sin leder 21 juni fokusert på en nedslående statistikk i vårt distrikt hva angår drepte og skadede i trafikken. Det har vært en mengde ...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Agder har i sin leder 21 juni fokusert på en nedslående statistikk i vårt distrikt hva angår drepte og skadede i trafikken.

Det har vært en mengde innlegg i lokalavisen med spørsmål om hvordan det kan ha seg at veimyndighetene stenger tunneler i fire måneder, for deretter å henge opp igjen de samme lysarmaturer som i beste fall «glorer» i verste fall ikke lyser i det hele tatt. Ingen hvitkalking av tunnelvegger, dårlige reflektorer, mørkt og trangt og stor trafikk. Hvorfor stengte man tunnelene?

Aldri ett ord til forklaring fra veimyndighetene. Brukerne oversees suverent og er vel mest til bry?

Tenk om man foretar oppussing hjemme og så henger opp igjen de samme gamle tapetene! Da hadde det blitt månelyst!

Det er vel ikke uten grunn at hovedveier til/fra Oslo i alle himmelretninger har fire-feltsveier slik at osloborgere kommer til/fra hytter/hus på beste veier i landet.

Her er våre ordførere tilfreds med å få satt ned fartsgrensen på en europavei til 60 kilometer i timen. Noen av oss trodde at bruk av ordet europavei forplikter -- forplikter til å holde en viss veistandard.

Vegvesenet er nå så taktisk lurt at det starter et utredningsarbeid for strekningen lgård - Søgne. Utredningen kommer helt sikkert til å bruke en generasjon før den er ferdig, og minst en generasjon til før den er ferdigstilt. Våre barnebarnsbarn har kanskje en mulighet til å få oppleve ferdigstillelse.

I mellomtiden får vi fortsette å kjøre i mørke trange tunneler. Heller ikke kurvaturer blir heller utbedret så lenge det pågår et utredningsarbeid, må vite.

Steinar Andersen,

Moi

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...