Fikk pris på 100.000

VINNER: Lila Abrahamsen er midten omgitt av Banksjef Thorbjørn Thorkildsen i Kristiansand og juryemedlem i G9alt Agnethe Brown Erland. Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Hovedprisen fra talentfondet G9 på 100.000 kroner gikk til den unge musikeren og artisten Lila Abrahamsen fra Lyngdal.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Talentfondet G9alt ble etablert i 2000. Årets tildeling er den 19 i rekken.
– Fondet har som formål å støtte unge talenter mellom 16 og 25 år i deres streben og sterke ønske om å dyrke fram, samt å ivareta den enkeltes helt spesielle talent. Det er i seg selv en viktig og krevende oppgave. Talentutvikling er viktig for å sikre et bærekraftig samfunn, sier konserndirektør Thor Christian Haugland i SpareBank 1 SR-Bank.
– Nærmere 20 millioner kroner er gitt ut i form av stipender i løpet av disse årene. Flere av disse talentfulle ungdommene har allerede bidratt til store samfunnsmessige bidrag, både nasjonalt og internasjonalt. Talentene som mottar stipend representerer et bredt utvalg av områder som idrett, kultur, akademia, forskning, håndtverksfag og næringsliv. De har med andre ord gjort sitt til at landsdelen har blitt mer robust enn vi hadde vært uten deres talenter. Det er dette som er formålet med talentfondet G9alt.

I dag delte fondet ut fire stipend i Kristiansand. Totalt kroner 225.000.

Lila Abrahamsen - Musikk Stipend; kr 100.000,-

Fra Lyngdal, født i 2002

Oppnådd;
Lila landet en artist kontrakt med Universal Music. etter tilbud fra de tre største plateselskapene i Norge, 13 år gammel. Dette skjedde etter massiv media omtale rundt en coverlåt hun tolket.
Hun gav ut en ballade under Universal som har nådd en halv million streams på Spotify. Hun sang tittellåten til et prosjekt NRK hadde rundt temaet skilsmisse, som er sett og hørt over 1 million ganger på YouTube.

Etter dette signerte hun med et mindre plateselskap, Drabant Music. Hennes første singel med dette selskapet ligger i skrivende stund på 7,8 millioner streams, og hun var med denne låten innom listen over de 50 mest spilte låtene i Norge. Låten hun kom ut med, nærmer seg 1 million streams. Alle låtene, utenom de to nyeste, har over en halv million streams.
I fjor skrev hun låtskrivingskontrakt med Controverse og Universal Music Publishing.

Ønsker å oppnå;
Lila sitt langsiktige mål er å kunne leve som artist og låtskriver på heltid. Reise på turne og nå så langt ut som mulig med musikken sin, uten å holde seg for opptatt til å ta vare på de som betyr mest for meg i livet.

Nora Strømme – Koloratursopran Stipend; kr 25.000

Fra Søgne, født i 2002

Elev ved UIA, Talentutviklingsprogrammet

Oppnådd;
2018, Midgarkonkurransen, vant sin klasse
2017, UMM (Ungdommens Musikkmesterskap), gikk videre fra lokal konkurranse til nasjonal konkurranse i oslo hvor hun fikk 2. pris i sin klasse
2016, Ung klassisk talent, vant sin klasse
2015, UKM (Ung kunst Møtes, Ungdommens kulturmønstring) kom til landsfinalen i Trondheim.
2014, UMM (Ungdommens Musikkmesterskap),Fikk 2. pris i sin klasse

Ønsker å oppnå;
Nora ønsker å leve av musikken. Målet er å opptre på de store scenene i verden. For å nå dit jobber hun med teknikker og utrykk. Hun skal ha konserter hvor hun synger mange av sine egne stykker. Hun tar oppdrag for kirken, næringslivet, kulturetaten med flere. Hun har spesielt interesse for Grieg og synger blant annet fra Haugtussa i tillegg til ytterligere 11 stykker av Grieg med tekster av OA Vinje. Hun ønsker å gjøre musikken tilgjengelig og vise hvilke musikkskatter Norge har.

Tuva Svendsen – Kunst/dans. Stipend, kr 50.000,-

Fra Søgne, født i 1998

Studerer klassisk ballett ved London Studio Centre

Oppnådd;
Da Tuva var 17 år gammel dro hun på audition og kom inn på London Studio Centre, som er en anerkjent danseskole i London. Både før og etter at hun flyttet har hun vært med på oppsettinger og prosjekter, som:
Royal Academy of Dance eksamener til og med Grad 8 og Advanced 2
Juleevangeliet, 2015, Kilden teater og konserthus
Nasareeren, 2016, Fjæreheia, Kilden produksjon
Moving Words, 2017, koreografi av Andrè Kamienski, fremført på Artsdepot London
An Evening, A Beginning, 2018, Blue Elephant Theatre, korreografert av Andrè Kamienski
Dance Overture, 2017 og 2018, London Studio Centre sin skoleforestilling fremført på New Wimbledon

Ønsker å oppnå;
Hennes langsiktige mål er å jobbe som profesjonell danser i et moderne dansekompani. Noen av de kompaniene hun drømmer om, og ser opp til, er Ballet BC og Netherlands Dance Theatre. De er begge anerkjente moderne kompanier som setter dype og meningsfulle spor i dagens danseverden. Det som gjør at Tuva tiltrekkes av disse kompaniene er hvordan de bruker ballett teknikk, blant annet tåspiss, i sine koreografier. Et annet langsiktig mål som Tuva har er en dag å få jobbe med organisasjoner som Danceaid, som bruker dans som redskap i sitt veldedighetsarbeid.

Simen Spieler Nilsen - Skøyteløper. Stipend; kr 50.000,-

Fra Arendal, født i 1993

Oppnådd;
- OL-gull lagtempo 2018 - Aust-Agders første OL gull
- Vinner av verdenscupen sammenlagt lagtempo 2017-2018
- 13. plass på 5000m OL 2018
- 10.plass VM-allround 2016
- 2 verdenscupseire på lagtempo
- Sølv på lagtempo i VM enkeltdistanser i 2016
- Bronse på lagtempo i VM enkeltdistanser i 2017
- Seier i B-gruppa på 1500m i Erfurt 2018 à opprykk til A-gruppa
- Etablert i A-gruppa (de 16 beste i verden) på 5000m
- Den norske løperen med flest medaljer gjennom tidene i VM jr (10stk)
- 3. beste allrounder i Norge gjennom tidene
- 21. beste allrounder i verden gjennom tidene
- NM 2018 sølv på 5000m og bronse på 10000m
- I tillegg flere pallplasser på lagtempo.

Ønsker å oppnå;
Simen har ambisjoner om å være en av de beste allrounderne og langdistanseløperne i verden og kjempe om medaljer i alle mesterskap. Han har som mål å ta norsk rekord på 10 000 meter.
De langsiktige målene er VM på Hamar i 2020 hvor han vil ta medalje og OL i Beijing 2022.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...