Fortsettelse følger på rv 465

RETTER SVINGENE: Strekningen på riksvei 465 fra Sande til Åpta snor seg i mange svinger langs Åptafjorden. Nå skal mange av svingene rettes ut ved å fylle masse ut i sjøen. Grunnborringstraktoren til høyre i bildet foretar undersøkelser av mudder og leirmasser i fjorden.KJØP BILDE

Det er 13 firma som slåss om jobben til 50 millioner på den tre kilometer lange strekningen fra Sande til Åpta. Anleggsarbeidet langs Åptafjorden skal være i gang allerede i mai.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

De som pendler mellom Flekkefjord og Farsund kan glede seg over 10-15 minutter besparelse etter at den nye veibiten på riksvei 465 som inkluderte Ravneheitunnelen åpnet i november. Men fortsatt gjenstår en strekning på syv kilometer mellom Åpta og Ulland og tre kilometer langs Åptafjorden mellom Åpta og Sande.

Strekningen langs Åptafjorden er den som nå er ute på anbud og den 15. mars er fristen for de anleggsfirma som slåss om å fylle ordreboken for resten av 2010 med en jobb til 50 millioner kroner.

STORE FYLLINGER: -- Vi holder fortsatt på å ta prøver av sjøbunnen der det kommer store fyllinger ut i Åptafjorden, forteller prosjektleder Kjell Soltvedt i Statens vegvesen til Agder.

-- På denne strekningen blir nåværende vei utbedret hovedsaklig ved at vi fyller steinmasser i fjorden. Det er flere steder 35 meter dypt og bratte skråninger så det er snakk om store fyllinger der både overskuddsmasse fra Ravneheitunnelen og masse fra innsiden av veien langs fjorden vil bli brukt, forklarer Soltvedt.

MUDDERPRØVER: -- Det er en grunnborringstraktor i området nå. Denne tar prøver av mudder og leire-massene på bunnen. For å få fyllingene til å feste seg til fjell og fast grunn, er planen at vi fyller ut steinmasser, for så å avfyre små dynamittladninger nede i fyllingene slik at det rister seg ned gjennom mudder og leir og får feste i fast grunn, opplyser Soltvedt.

-- Etter at innstillingen fra anbudsnemda er klar i begynnelsen av april har alle tilbyderne 10 dager til å klage på avgjørelsen. Midt i april bør det være avgjort. Vi har forutsatt byggestart midt i mai, men det kan bli før det, antyder Soltvedt.

NESTE PROSJEKT: Så snart endringene i reguleringsplanene for den syv kilometer lange strekningen Åpta-Ulland er godkjent vil arbeider for over 100 millioner kroner legges ut på anbud.

Det er forventet at dette vil skje høsten 2010. Dermed nærmer Listerpakken seg sakte, men sikkert fullføring.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...