Foten gjenspeiler kroppen

NYTT: Fotsoneterapi kan bidra til å roe ned. Ofte handler det om lidelser relatert til livsstil, sier fotsoneterapeut Diana Andersen. Foto: Trine FladstadKJØP BILDE

Fotsoneterapi kan bidra til å roe ned, mener Diana Andersen fersk fotsoneterapeut.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

- Føttene våre er som et mikrosystem, de gjenspeiler faktisk hele kroppen, forklarer soneterapeut Diana Andersen. For en drøy måned siden startet hun opp behandlingstilbudet ved Lister Klinikken i Strandgaten i Flekkefjord. Og allerede begynner timeboken hennes å fylles opp.

- Ja, den siste tiden har jeg arbeidet lange dager på grunn av stor pågang. Det er veldig moro, smiler hun glad i det hyggelige behandlingsrommet med stearinlys og lite distraksjon. I tillegg til fotsoneterapi tilbyr hun øreakupunktur.

Akupunktur i ørene vil forsterke behandlingen, sier den nyutdannenede soneterapeuten. Men hva er egentlig fotsoneterapi?

Trykk i foten

- Det er en behandlingsform hvor man med trykk i foten påvirker de ulike organene i kroppen. Hver sone under foten henger sammen med et organ i kroppen. De ulike sonene vil kunne være stramme, såre og smertefulle dersom man har helseproblemer, sier hun entusiastisk og legger ikke skjul på at hun brenner for yrket sitt.Når man stimulerer føttenes soner, oppstår det en normaliserende effekt i tilsvarende kroppsdel. Sirkulasjonen av kroppsvæsker bedres og den smertelindrende endorfinproduksjonen øker, viser all forskning.

- Dermed hjelper man kroppen til å helbrede seg selv. Ubalanse kan gjenopprettes for å hindre sykdom, legger Diana til med entusiasme. I sommer var hun ferdig utdannet etter to år ved den offentlig godkjente fagskoleutdanningen ved Institutt for helhetsmedisin i Oslo.

Vil hjelpe andre

- Dette har egentlig vært en drøm hele livet, og jeg har alltid opplevd det som en glede å vise omsorg og hjelpe andre. Jeg er glad i mennesker og vil gjerne tilføre andre noe som hjelper og er bra. Nå har jeg kommet på riktig hylle i livet, presiserer den dedikerte terapeuten som opprinnelig kommer fra Litauen.Diana har bodd 12 år i Flekkefjord, snakker feilfri norsk og er vel etablert i byen. Før hun kom til Norge gikk hun på handelsskole og studerte business.

- For meg var denne utdannelsen som å finne tilbake til meg selv, og jeg har nå realisert drømmene jeg alltid har hatt. Jeg er virkelig stolt over å ha gjennomført den offentlig godkjente skolen. Soneterapi er fantastisk, og kan støtte og hjelpe mennesker uten medisiner. Jeg har alt erfart en positiv helseutvikling hos pasienter. Resultatene er gode. Kroppen vår er unik, og med litt drahjelp kan den reparere seg selv.

I dagens moderne samfunn sliter mange med stress, ømme skuldre og stive ledd. Fotsoneterapi kan bidra til å roe ned, forklarer hun videre. Ofte handler det om lidelser relatert til livsstil.

Helhetlig

- Behandlingen hjelper på hele systemet - både fysisk og psykisk. Soneterapi en er helhetlig behandling, såkalt holistisk hvor vi ser mennesket under ett. Som soneterapeut må man jobbe sammen med pasienten og motivere dem til egeninnsats knyttet til for eksempel mat, mosjon og frisk luft.Før behandlingen starter fyller man ut et grundig helseskjema om hva man sliter med, sykdommer og også kroniske tilstander.

Skape balanse

- Det er viktig å se hele helsebildet, og kanskje finne årsaken bak. Målet er at kroppen skal få tilbake balansen og at man med soneterapi kan støtte kroppen til å reparere seg selv og igjen få økt energi og livskvalitet, understreker soneterapeuten som tidligere har arbeidet både innen helse og omsorg, som tannlegeassistent, barkeeper, på ulike butikker og som støttekontakt. Jeg er veldig glad i å møte mennesker, kommunisere og være sosial. Det er også en fordel for å forstå andre når de kommer hit til behandling.#Nesten magisk
Men det er ikke bare i Strandgaten i Flekkefjord Diana utøver yrket sitt. Også de eldre beboerne på Tjørsvågheimen vil jevnlig få tilbud om behandling.- Eldre kan ha god nytte av fotsoneterapi og massasje. Mange sliter med dårlig blodsirkulasjon og de beveger seg ofte lite. Oppmykning, omsorg og velvære kan gi eldre bedre søvn, fordøyelse og økt blodsirkulasjon, legger hun til før hun må starte behandlingen av en pasient som er klar på benken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...