Fylkesutvalget for Hidratunnel

Fylkesutvalget gir grønt lys og anbefaler at fylkestinget 23. februar skal vedta bygging av fastlandsforbindelse til Hidra.KJØP BILDE

Fylkesutvalget fulgte tirsdag enstemmig opp vedtaket som hovedutvalg for samferdsel, areal og miljø fattet 3. februar hvor det anbefales at fylkestinget 23. februar skal vedta bygging av fastlandsforbindelse til Hidra.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Forbindelsen, som vil gå gjennom en undersjøisk tunnel, har en kostnadsramme på 343 millioner kroner i dagens kroneverdi. Finansieringen av prosjektet legges opp til å skje ved 200 millioner kroner gjennom fremtidig innsparte ferjetilskudd, 99 millioner kroner fra bompengeinnkreving, 37 millioner kroner i investeringsmidler fra Vest-Agder fylkeskommune og sju millioner kroner i tilskudd fra Flekkefjord kommune.

MOT BOMPENGER: Fremskrittspartiets to representanter i fylkesutvalget stemte for fastlandsforbindelsen, men var imot bompengefinansiering. Partiet ville at fylkeskommunen som veieier skal dekke summen som er beregnet dekket gjennom bompengeinnkreving.

SØKNAD: Det skal sendes søknad til Stortinget om godkjenning av bompengeinnkreving med etterskuddsinnkreving fra åpningen av fastlandsforbindelsen og takster i samsvar med nasjonale retningslinjer til dekning av bompengeandel av investeringene og rentekostnader i prosjektet. Det forutsettes at takstene kan justeres i samsvar med framtidig prisstigning Det forutsettes videre at bompengeperioden kan forlenges i ytterligere fem år og at takstene kan økes med ytterligere 20 prosent dersom forutsatt inntjening ikke er oppnådd innen 20 år fra åpningsdato. Bompengeordningen administreres av Hidra Bompengeselskap AS.

Går alt etter planen kan forbindelsen være klar i løpet av 2013.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...