Gå til skolen aksjon

VI GÅR: På vei til Søyland skole: Sofie Abrahamsen (8), Mette Charlotte Kroslid (8), Anne Madelen Kroslid (6), Kristian Lunde (9), Sara Louise Kroslid (6), Thea Omland (6) og Tonje Omland (8).KJØP BILDE

-- Vi går til skolen hver dag, sier Sofie Abrahamsen på vei til Søyland skole. Dagens aksjon ble markert med utdeling av frukt og reflekser.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

-- Det er fint å gå til skolen, da får vi frisk luft, og slipper å forurense. Mamma spurte om hun skulle kjøre oss, men jeg sa at jeg ville gå, forteller Mette Charlotte Kroslid til Agder. Hun er en av en hel gjeng som daglig går fra Lilleheia til Søyland skole i Flekkefjord.

Det er Miljøagentene og Grønn Hverdag som har invitert alle grunnskolene i Norge til å bli med på Gå til skolen dagen i dag.

-- Vi syns det er viktig at flere barn går til skolen, og vi vil samtidig oppfordre alle voksne til å få bedre klimavaner ved å la bilen stå oftere i garasjen, sier Kirsten Mauland leder for miljøagentene i Flekkefjord til Agder

HVER DAG: Torsdag 16. oktober markerer barn over hele landet Gå til skolen-dagen. Målet er å få så mange barn som mulig til å gå til skolen hver dag.

-- Det er sunt og barna er mer opplagte når de kommer på skolen. Færre biler rundt skolen gjør det tryggere og triveligere. Når vi sammen endrer kjørevanene våre, kan vi redusere klimagassutslippene, forklarer Kirsten

FOR MANGE KJØRER: -- Foreldre som kjører, skaper trafikkfarlige situasjoner. Alt for mange voksne velger å kjøre barna sine til skolen. Det er flere grunner til det: dårlig tid om morgenen, farlig skolevei, foreldrene synes veien er lang, de kjører forbi likevel, skal kjøre barn i barnehage, har lyst til å være snille og så videre.

-- Vi vil ta vare på barna våre. Det finnes gode eksempler på at trafikksikkerheten blir bedre når barna går, og husk å bruke refleks understreker Kirsten Mauland.

GODE KLIMAVANER: -- Barna hører om klimaproblemene. De opplever at de bidrar positivt når de går og sykler. Vi voksne må gå foran og legge til rette. Dette gir gode ringvirkninger. Kjører vi mindre bil og bruke beina mer, gir det et grunnlag for gode klimavaner, og det vil vi fremme, fastslår Mauland, før hun går videre på jobb.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...