Gjør seg lekre for biene

BIER: Trond Haugland fra birøkterlaget og næringssjef Hans-Egill Berven fortalte om hvorfor det er viktig å ta vare på bier. Foto: Anette LarsenKJØP BILDE

Elever i Flekkefjord har fått tildelt blomsterfrø som bier spesielt skal være interesserte i.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Næringssjef Hans-Egill Berven mener at det å ivareta biene er en viktig sak. Derfor tok han kontakt med det lokale birøkterlaget for å høre om mulighetene for å skaffe blomsterfrø.

- Jeg tenkte da på frø som spesielt tiltrekker seg bier, fordi vi tenker det viktig å ta vare på biene i Flekkefjord. For å markere at det i tillegg er en viktig sak så ville vi dele ut frø til elever. For hvem er vel bedre ambassadører enn barna?

Det trakk Berven frem da han fredag før påskeferien besøkte Sunde skole, pluss to andre skoler i kommunen, for å overlevere frø til elevene.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon, ved at barna får høre om biene og at de får ta med seg frø som de kan plante hjemme i hagen sin, la Berven til.

GOD IDÉ: Med var også Trond Haugland, formann i Lund Birøkterlag, og Anja Laupstad Vatland, prosjektleder for et brunbieprosjekt i distriktet.

- Det er en kjempe god idé å gå ut til barna. Vi er glade for at kommunen setter fokus på dette, fordi dette vil også ha en effekt for andre pollinatorer enn bier, kommenterte Laupstad Vatland.

Finere flekkefjord

Under samlingen i gymsalen fortalte Berven og Haugland til barna om hvorfor biene er viktige, og hva de trenger for å overleve. Det ble også fortalt om formålet med prosjektet «Beauty and the Bees».- Vi skal gjøre Flekkefjord mer «beautiful» og det skal vi gjøre ved hjelp av bier, sa Berven.

Han oppfordret elevene til å plante noen frø i hagen hjemme, men også spørre naboene om å få plante frø i deres hage.

- Kan dere love meg at dere kommer til å plante frøene?

Og på det spørsmålet, kom elevene med et rungende ja.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...