- Grovt overtramp av skolen!

Ungdomsskoleeleven slo lens i skolegården. Det ble en kostbar vannlating! Guttens advokat raser mot skolen og politiet.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Det er ikke sikkert at 15-åringen fra Kvinesdal våger å slå lens på et offentlig sted igjen med det første.

For slikt koster, har han nå fått erfare.

Mandag 12. oktober i fjor gikk han sammen en ansatt på skolen ut av gymtimen. Han var tissetrengt, og måtte kvitte seg med noen centiliter.

Men han valgte ikke den sikre løsningen -- skolens toalett.

POLITIANMELDT: 15-åringen rundet hjørnet på gymsalen, og den ansatte på skolen trodde han var på vei til toalettet. Da skoleassistenten rundet hjørnet, så han tiltalte urinere mot bygget.

Det likte vedkommende dårlig, og forholdet ble politianmeldt ettersom veggen til ungdomsskolens gymsal regnes som et offentlig sted.

Lister tingrett understreker at det er i strid med loven å late vannet på offentlig sted, og mener at det heller ikke har betydning for saken at ingen ble sjenert av handlingen.

BOT: -- Det foreligger heller ikke rimelige holdepunktet for at tiltalte ikke hadde noe annet valg, og retten kan heller ikke se at det var tvingende nødvendig å handle som han gjorde grunnet andre årsaker, heter det i dommen.

Dermed ble skoleeleven dømt til en bot på 2000 kroner.

SJOKKERT ADVOKAT: Advokat Andreas Bjørn Salvesen forsvarte gutten i retten.

-- Jeg er sjokkert over at skolen går til anmeldelse og at politiet velger å gå videre med denne saken. Dette er pedagogisk helt på trynet av skolen, mener Salvesen.

Og:

-- Her gjør skolen alt feil, og de hjelper overhodet ikke min klient videre i livet. Er det ikke det skolen er til for da? At skolen velger å politianmelde eleven og utvise ham i tre dager for tissing, er jo så upedagogisk som det kan bli. Hvordan vil hans opplevelse av skolen bli etter dette? spør Salvesen.

-- Hvor stor ble din advokatregning i denne saken?

-- Jeg tok oppdraget uten at det kostet gutten noe som helst. Det skulle bare mangle. En 15-åring skal ikke bruke pengene sine på slikt.

-- Hva ville en normal regning fra deg ha vært i en tilsvarende sak?

-- Om lag 3000 kroner, vil jeg tippe, sier Salvesen.

TAUS REKTOR: Rektor Marit Granlund på Kvinesdal ungdomsskole ønsker ikke å kommentere saken.

-- Mitt og skolens ansvar er å ta vare på den enkelte elev, og det gjør vi så godt vi kan.

-- Men er det riktig av skolen å bruke ressurser på en slik sak?

-- Jeg hverken kan eller vil kommentere saker som angår enkeltelever. Det ber jeg om forståelse for.

-- Vil du si at at en politianmeldelse er en riktig måte å ta vare på «den enkelte elev»?

-- Nå prøver du å få meg til å kommentere den spesielle saken, og det kan jeg ikke gjøre, avslutter Granlund.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...