Kan få 40 nye flyktninger

Tallet på flyktninger i Flekkefjord kan øke neste år.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og mangfoldsdirektoratet ber Flekkefjord kommune om å bosette inntil 30 personer i 2010. I tillegg bes det om at inntil 10 mindreårige flyktninger kan bosette seg i kommunen i løpet av neste år. I tillegg kommer familiegjenforeninger.

På landsbasis er det i 2010 behov for å bosette mer enn 10.000 flyktninger. De fleste kommer fra Eritrea, Afghanistan, de palestinske områdene og Somalia.

UNGE MENN: I motsetning til tidligere -- da det store flertallet av dem som skulle bosettes var i familier, er nå over halvparten av dem som skal bosettes, enslige. De aller fleste er unge mann.

Andelen enslige menn og unge under 18 år har økt dramatisk, og det er ifølge Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og mangfoldsdirektoratet en spesielt stor utfordring å bosette disse.

Nasjonalt utvalg for bosetting av flyktninger har vurdert bosettingsbehov for 2010 til å være på over 10.000 flyktninger. 1600 av disse er enslige barn og unge under 18 år.

MANGE: Behovet er basert på antallet personer som bor i mottak og som har, eller venter å få -- oppholdstillatelse på bakgrunn om søknad om asyl, samt overføringsflyktninger som Norge forplikter seg til å ta imot. Dette er første gang man har sett et såpass høyt bosettingskrav som også er vedvarende.

Flekkefjord-ordfører Reidar Gausdal (V) mener at 30 + 10 nye flyktninger i utgangspunktet høres mye ut.

-- Vi er klar til å ta vår del av denne kvoten. Når det gjelder mindreårige flyktninger, er vi i ferd med å bygge opp kompetanse til å ta seg av disse. Utfordringene er større når det gjelder gruppen på inntil 30 flyktninger, forklarer Gausdal.

Fordi:

-- Asylmottaket i Flekkefjord legger allerede beslag på en god del bygningsmasse i kommunen. Det kan rett og slett vise seg å bli vanskelig å skaffe boliger til så mange. 30 flyktninger er om om lag 20 flere enn det vi har tatt imot i år. Flyktninger skal ha et sted å bo, de skal aktiviseres -- i det hele tatt er det mye som skal legges til rette, sier Gausdal.

JA ELLER NEI: Et ja eller nei til forespørselen fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og mangfoldsdirektoratet kan han ikke gi.

-- Saken skal behandles skikkelig og grundig, så får vi se hva vi kommer frem til. Men så mange flyktninger kan bli en utfordring, medgir han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...