Klar for årets Sesilåmi

BAKERST I BUSSEN: Bakerst i bussen var Astri Helen Løvland (17 års klassen), Arne Martin Løvland (15-16 års klassen), Atle Alver (15-16 års klassen) og Joar A Thele (eliteklassen)KJØP BILDE

Rekrutteringen ser ut til å være sikret for Sesilåmi. Mange unge deltagere er med på å gjøre årets renn til det største noensinne.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Da en buss med 45 deltagere dro fra Flekkefjord i retning Valle i Setesdal fredag ettermiddag var det mange under 25 år som pakket inn ski og utstyr og dro avsted til den store styrkeprøven på 52 kilometer mellom Setesdal og Sirdal.

Bakerst i bussen var Astri Helen Løvland (17 års klassen), Arne Martin Løvland (15-16 års klassen), Atle Alver (15-16 års klassen) og Joar A Thele (eliteklassen) og de gleder seg til årets renn som starter med den tradisjonelle bussturen og overnatting på Hylestad bedehus i Setesdal.

RASKERE ENN I FJOR: -- Jeg har som mål å gå fortere enn i fjor, forteller Joar Thele fra Flekkefjord Kajakklubb.

Han gikk fra alle i sin aldersklasse i fjorårets renn og tok igjen flere av de som gikk i eliteklassen. Så i år stiller han like godt opp sammen med eliteklassen fra start.

-- Jeg synes det er morsomt å gå på ski og trener mye, men det er fortsatt padling som er nummer en - så dette blir siste skiinnsats før padlesesongen starter for alvor, forteller Joar.

FØRSTE GANG: Atle Alver og Tor Anders Aagesen deltar for aller første gang og de gir uttrykk for at dette er et renn som er morsomt fordi de får prøve kreftene i flere mil mot andre ungdommer på samme alder.

-- Det blir spennende. Jeg kommer til å ta satse på kvikklunsj, rosiner og banan som energipåfyll underveis, avslører Tor Anders.

TÅLER IKKE Å BLI FORBIGÅTT: Utenfor bussen står også en tidligere aktiv skiløper.

-- Jeg har gjort min innsats på ski, men jeg følger fortsatt med forteller Kristian Andersen (87)

-- Jeg gikk aldri Sesilåmi, for jeg tåler ikke å se at noen går forbi meg, humrer den spreke pensjonisten.

STILLER STERKT: Fra Flekkefjord er det flere deltagere som til vanlig går som skiskyttere for Moi IL og Flekkefjord Kajakklubb stiller også sterkt.

Av deltagere i den yngste klassen er mange fra Agders avisdistrikt.

-- For oss veteraner, er det flott å se at så mange unge er med, fastslår Ingeborg Haughom som i år går Sesilåmi for 31. gang og som dermed er den kvinnelige løperen fra Flekkefjord med desidert flest løp bak seg.

RENNKONTOR: Løperne ankommer Valle nå freda ettermiddag

Rennkontoret i Hylestad soknehus ca 300 meter nord for Rysstad sentrum i Valle får stor pågang av deltagere som skal hente startnummer i løpet av ettermiddagen

GOD STEMNING: Delegasjonen på ca 45 som er på vei til Valle med buss fra Flekkefjord melder om god stemning i bussen og at de ser frem til den tradisjonelle bedehusovernattingsplassen.

TIDLIG KVELD: Ñ Etter at folk har vært innom rennkontoret og hentet startnummer går tiden til å spise, prate og preparere ski

Det er ganske tidlig kveld og alle forsøker å få seg noen timer søvn før man må opp igjen i 05.30 tiden på søndag for å rekke starten som går klokken 07.30 for de første, fortelles det fra flekkefjorddelegasjonen på bedehuset, før man stiller i kø ved en av bedehusets to doer og bretter ut soveposen i møtesalen lengst mulig unna de som snorker verst.

Det er påmeldt over 2800 deltagere til årets Sesilåmi. Det er tre klasser trimklasse, eliteklasse og aldersklasser. De yngste deltagere er 15 år.

Størsteparten av rennet går i klassisk stil, men de siste 10 km før mål er det fristil.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...