Slo ned «dagens brann»

Brannvesenet fra Kvinlog og Kvinesdal klarte å slå ned brannen som startet i Jerstad-området. Nå kan brannmanskapene endelig ta en påskepause. Foto: Brannvesenet Sør

Brannvesenet fra Kvinlog og Kvinesdal klarte å slå ned brannen som startet i Jerstad-området. Nå kan brannmanskapene endelig ta en påskepause.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 20.04.2019 kl 22:17

– Våre mannskaper fra Kvinlog og Kvinesdal gjorde en flott innsats slik at de klarte å få slokket alt nå i god tid før kvelden. Nå kan vi endelig pakke sammen, sier brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør til Agder.

– Vi kom med 16 mannskaper fra Kvinesdal og Kvinlog. Jeg kan ikke si at vi har kontroll, men jeg er optimist fordi vinden fører brannen mot det området i Hægebostad der vi nettopp har slukket brann, så der er det ikke mer vegetasjon å brenne på, sa brannsjef Aasen i ettermiddag

Brannsjefen sa også at:
– Det som bekymrer oss er at også denne nye brannen er påsatt. Det er ikke noe som har begynt av seg selv, og heller ikke grunneiere eller andre som har opplyst om noe brenning. Da vi begynte å få god kontroll på den andre brannen på heia, så vi plutselig at det begynte å ryke som bare juling lenger vest.

Aasen vedgår at han fortsatt er bekymret for at noen går rundt og rett og slett tenner på gressbranner.
– Jeg kan ikke la være å tenke slik etter det vi har sett de seneste dagene, men jeg håper selvsagt at dette er over nå, sier Aasen som igjen berømmer sine mannskaper for stor innsats.

Ett av Brannvesenet Sør sine egne bilder fra brannen på heia mellom Kvinesdal og Hægebostad slik det så ut fredag kveld. Foto: Brannvesenet Sør

Kvinesdal brannvesen ble langfredag kalt ut for å slokke krattbrann i Hægebostad. Da brant det allerede flere steder på heia mellom Hægebostad og Kvinesdal.

Ett av Brannvesenet Sør sine egne bilder fra brannen på heia mellom Kvinesdal og Hægebostad slik det så ut fredag kveld Foto: Brannvesenet Sør

Skjærtorsdag tok Bård Petter og Ronny Nielsen tok kontroll over en skogbrann ved bedriftsskytterbanen/ Feda skytterlag sin bane på Fosselandsheia ved hjelp av en feiekost dynket i vann.

Brannsjef Jon Inge Aasen berømmer innsatsen til både turgåerne som meldte fra og de to brannslukkerne med feiekost.
– Det er veldig bra å få rask beskjed og at man starter brannslukking slik de to gjorde, sa Aasen til Agder i går
– Det er veldig tørt nå, så nå må folk være forsiktig. Vi har vært ute på to andre branner med Brannvesen Sør i dag og før påske var det som kjent mye å gjøre med gressbranner og skogbrannet.

Røyken fra brann var også godt synlig fra E39 på grensen mellom Lund og Eigersund. Skjærtorsdag kveld fikk brannvesenet kontroll på den kraftige krattbrannen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...