Kontroll på krattbrann

Ut på kvelden fikk brannvesenet kontroll på brannen

Røyken var godt synlig fra E39 på grensen mellom Lund og Eigersund. Skjærtorsdag kveld fikk brannvesenet kontroll på den kraftige krattbrannen.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.04.2019 kl 22:47

- Det brenner oppe på en haug på grensen mellom Lund og Eigersund. Røyken driver ned mot E39 og 110-sentralen blir nesten nedringt av meldinger om brann, fortalte brannsjef John Skåland i Lund til Agder i sekstiden torsdag ettermiddag.
- Brannen er på kanten av et plantefelt nå. Vi har hatt oppe drone for å få en oversikt. Det er ingen bygg i fare og vi har rimelig bra håp om å klare å slukke brannen før kvelden, men det er vel rett å si at vi foreløpig bare har delvis kontroll.

Brannvesenet i Lund var ute for å få kontroll på brannen på Ualand skjærtorsdag.

Skåland minner om at det er ekstremt tørt og at brannvesenet nå ikke liker at noen gjør opp ild i det hele tatt.
- Jeg var selv på tur mellom Sokndal og Lund og kunne se røyken på lang avstand. Jeg sjekket området mellom Lund og Sokndal der der var en stor brann, og vi har også sjekket ekstra der det brant på Hamre. Begge steder er godt slukket nå, men jeg vil gjerne få rette en stor takk til frivillige som stilte opp begge steder. Risa stilte opp med en mototbåt med kraftig motor. Det var til uvurderlig hjelp, forteller Skåland.

Det er tørt i terrenget og det meste kan brenne nå

- Lund brannvesen er ute og slokker øst for Refslandknuten på Ualand. Jeg minner om at fristen for bråtebrenning var 15 april, sa utrykningsleder Stig Skåland i Lund brannvesen til Agder.

Ut på kvelden fikk brannvesenet kontroll over brannen.

Fra området ved Reflandsknuten på Ualand

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...