Labert om boplikt

Ledergruppen på Sinnes skule mener boplikt er viktig for å opprettholde elevtallet på skolen. Foto: Sinnes skule/ arkivfoto

Det kom kun tre innspill etter at kommunestyret i Sirdal besluttet å legge forskrift om nedsatt konsesjonsgrense ut på høring.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

«Det kom fattige tre innspill etter at høringsfristen var gått ut. I tillegg har kommunen mottatt ett innspill i 2017 som blir vurdert i saken,» opplyses det i rådmannens saksutredning.

Det er Sirdal bygdekvinnelag, ledergruppen på Sinnes skule og Tjørhom grend som har kommet med innspill, i tillegg til en privatperson med adresse på Myraleitet.

Levende bygder

Kort oppsummert viser Bygdekvinnelaget til at de ønsker levende bygder, og vil beholde forskriften slik den er i dag.I Tjørhom grend er det delte meninger, men flertallet ønsker dagens ordning med boplikt videreført.

Også ledergruppen på Sinnes skule mener boplikt er viktig for å opprettholde elevtallet på skolen.

Innspillet som kom i 2017 anfører at forskriften om nullkonsesjon bør oppheves, og viser blant annet til salg og kjøp av helårsboliger og medfølgende tap når det ikke eksisterer et tilstrekkelig marked for boligformål.

Anbefaling

Rådmannen vurderer at det beste for Øvre Sirdal er at gjeldende boplikt består, og advarer mot å fjerne forskriften.«Kommunens mest effektive hjelpemiddel for å kontrollere at eiendomsoverdragelse er i tråd med arealplanene, forsvinner, sammen med det eneste virkemidlet kommunen har til å sikre fast bosetting. Uten dette virkemidlet vil det bli adskillig vanskeligere, og ikke minst tidkrevende, å følge opp eiendommer som ikke er i tråd med plan. Å selge boligeiendom som fritidseiendom får i realiteten da ingen konsekvens fordi en oppfølging av reglene i plan- og bygningsloven i begrenset grad vil kunne avdekke ulovlig bruk, i motsetning til det verktøyet konsesjonsloven har gjennom egenerklæringsskjemaene,» vurderer rådmannen.

Førstkommende torsdag skal saken opp til politisk behandling i formannskapet, før endelig avgjørelse faller i kommunestyremøte 14. juni.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...