Nyter ferien med perfekt vitnemål

STOLT: Her viser Sofie frem det imponerende vitnemålet. Foto: Lars FrøslandKJØP BILDE

Sofie fikk 18 seksere av 18 mulige på ungdomsskolen.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2018 kl 22:44

Sofie Røgenes Frestad er midt i sommerferien og nyter dagene med VM, fellesskap med vennegjengen og fint vær. Etter tre år på ungdomsskolen er det godt med sommerferie - og for Sofie var ferien definitivt vel unt. Hun har jobbet hardt og imponert hele skolen - hun nemlig fikk utelukkende 6'ere på vitnemålet. Karakter 6 i snitt er ikke dagligdags på Kvinesdal ungdomsskole.

- Hvordan fikk du til dette?

- Jeg har fulgt med i timene og så liker jeg å jobbe selvstendig og jeg har vært effektiv på skolen, forklarer hun til Agder.

Da elevene fikk utdelt halvårskarakterene var snittet til Sofie 5,8. Da satte hun seg et mål om å klare det nesten umulige.

- Det var vanskelig å få toppkarakter i norsk muntlig, men det gikk til slutt. Men det skumleste var nok å vente på skriftlig eksamen. Der teller karakteren fra én prøve på vitnemålet. Heldigvis fikk jeg seks, forklarer kvindølen.

Uvanlig

Ifølge ledelsen på skolen er det ingen som utelukkende har fått seksere de siste 21 årene - før det har de ikke oversikt. Med andre ord er dette en unik prestasjon fra 16-åringen.- Dersom jeg vet jeg kan få det til, klarer jeg ikke la være å gjøre det skikkelig. Men jeg bruker ikke fryktelig mye tid på skolearbeid hjemme - derimot bruker jeg tiden på skolen veldig godt, forklarer hun.

Favorittfagene hennes er praktiske fag som gym, i tillegg liker hun godt matematikk.

- Hva er den dårligste karakteren du har fått da?

- Jeg fikk en gang en firer i et gruppeprosjekt om film. Det var litt surt, smiler hun lurt.

Medisin

Sofie har tre år på videregående skole før hun trenger å bestemme seg for hva hun skal studere. Men allerede har hun satt et mål om å prestere godt på videregående skole - og hun leker med tanken om medisinstudiet.- Jeg skal gå på studiespesialisering på videregående skole i Flekkefjord nå. Jeg er motivert til å ta skolen på alvor og håper å klare meg bra. Jeg ønsker å studere noe bra i fremtiden, sier hun.

God skole

Etter tre år på samme skole gleder hun seg til en ny hverdag. Samtidig retter hun en takk til lærerne sine på ungdomsskolen.- Det har vært en fin tid, med godt klassemiljø og gode lærere.

Hun påpeker at vennene og de andre elevene har motivert henne og rost henne.

Nå fortsetter ferien med bading og sommerkos, før hun skal starte et nytt kapittel på videregående skole i Flekkefjord.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...