Skalldyrmottak kan bli flyttet fra Abelnes til Lista

IMPONERTE EKS-MINISTEREN: Andreas Lindhom har imponert både store selskaper, fiskeriminister, og som her, tidligere miljø- og klimaminister Tine Sundtoft med både moderfisk til rognkjeksoppdrett og moderbedriften Fjordservice med sine aktive datterbedrifter. Selskapet opplever imidlertid liten næringsstøtte fra sin egen kommune og er i ferd med å flagge ut store deler av virksomheten. Foto: SVEIN LØVLAND / ARKIVFOTOKJØP BILDE

Fjordservice Flekkefjord er på flyttefot, og vurderer å kjøpe fiskemottaket i Listahavnen. Der kan det om kort tid bli startet et skalldyrmottak.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2016 kl 23:08

Abelsnes-selskapet gav i fjor høst uttrykk for at de vurderte å flytte ut av Flekkefjord, og inn i naboekommunen Farsund.

Den senere tiden er det ført forhandlinger, og det kan ligge an til at Flekkefjord-bedriften kjøper mottaket på Lista, skriver Lister24.

Ifølge avisen får havnestyret saken på bordet tirsdag. Administrasjonen foreslår at rådmannen gis fullmakt til å foreta sluttforhandling og inngå opsjonsavtale med Fjordservice Flekkefjord AS for kjøp av fiskemottaket i Listahavnen med markedsverdi/ takst som minstepris.

Daglig leder Andreas Lindhom sier til avisen at selskapet satser på å flytte det meste av skalldyrmottaket fra Abelnes til Lista.

Fjordservice tar i mot skalldyr fra lokale fiskere og leverer skalldyr til butikker fra Flekkefjord til Arendal.

I sakspapirene går det frem at partene nærmer seg en løsning.

Gründerne Rune Vatland og Andreas Lindhom som har vært med å legge grunnlaget både for Norsk Oppdrettsservice AS, som er ledende innen oppdrett av rensefisk for lakseoppdrettsanlegg og Fjordservice Flekkefjord, som er et selskap i sterk vekst, bekreftet overfor Agder i fjor høst at selskapet Fjordservice så seg om etter etablering andre steder enn Flekkefjord.

– Det er ikke til å legge skjul på at det ikke har blitt lagt til rette fra kommunens side. Vi har aldri forventet å få noe gratis, men vi har reagert på holdningen vi har blitt møtt med og mangel på en utviklingsplan for næringsområdet på Abelsnes, sa Lindhom.

Han og kollega Vatland understreket at selskapet Norsk Oppdrettsservice AS, som driver oppdrett av rognkjeks som rensefisk, aktet å fortsette med sin aktivitet i de lokalene som selskapet leier av kommunen på Abelnes.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...