Skalldyrtreff med snekkeløp

FISKERIHAVNA: I år blir det spennende snekkeløp på Skalldyrtreffet på Hidra. Her er tre av medlemmene i arrangørkomiteen. Fra venstre Alf Erik Ulland, Jahn Ove Hammersmark Tønnessen og Glenn Joar Tønnessen. Foto: STEINAR JOHANNESSEN Foto: Steinar JohannessenKJØP BILDE

Kirkehamn på Hidra er stedet å være førstkommende lørdag! Da arrangeres nemlig årets Skalldyrtreff i fiskerihavna.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2018 kl 11:11

- Skalldyrtreffet blir etter den vanlige malen. Men én ting er nytt for året. Det skal arrangeres snekkeløp i regi av Hitterøy Kystlag, forteller skalldyrleder Jahn Ove Hammersmark Tønnessen til Agder.

Foreløpig er det påmeldt 10 snekker.

- De skal kappkjøre en runde som går fra havna, bort til Kongshavn bryggerestaurant, via butikken og tilbake til havna igjen. I tillegg til selve løpet blir det også ulike kåringer av båtene, opplyser Tønnessen.

Underholdning

Av andre aktiviteter nevner skalldyrlederen Malmtoget, helikopter sightseeing, Eliasbåten, akvarium, hoppeslott og massevis av salgsboder.- På scenen blir det topp underholdning med Flekkefjord Sangforening, «Han Innante» og duoen Kjell og Trine. Til å lede det hele har vi også i år fått med oss Agders redaksjonssjef Erik Thime, meddeler Jahn Ove Hammersmark Tønnessen.

Skalldyrbord

Like viktig som god underholdning og aktiviteter, er selvsagt selve skalldyrbordet som består av kortreist sjømat.- Der kan man spise så mye reker, krabbe, sild, fiskesuppe og laks man vil til prisen av én kilogram reker andre steder. Det blir også mulighet for vanlig kafémat utenom. Det er Kongshamn Bryggerestaurant som står for serveringen, anfører Tønnessen.

Som vanlig skal årets hidravas kåres.

- Det har kommet inn mange gode forslag, men det er opp til komiteen, som består av de tre forrige vinnerne, til å utpeke vinneren.

STRÅLENDE VÆR: Skalldyrtreffet samler vanligvis rundt 1000 til 1500 mennesker, litt avhengig av været. I år ser det meget lovende ut med svært gode værmeldinger.

- Dette kan bli meget bra. Godt vær skaper alltid en god ramme rundt arrangementer som dette. Jeg håper mange tar turen ut til Hidra, det er jo folkene som «gjør» hele dagen. Skalldyrtreffet er et viktig samlingspunkt for alle fastboende og hyttefolk på øya, og vi opplever også at det kommer mange fra Flekkefjord med båt til Skalldyrtreffet. Er det stille på sjøen, er det jo meget lett å ta turen ut.

Det er Hidra fotballklubb og «Fiskerne» som arrangerer treffet. Om lag 60-70 frivillige er med på dugnadsarbeid for å gjennomføre arrangementet.

- Skalldyrtreffet er en god inntektskilde til driften av fotballklubben, mens fiskerne gir sitt overskudd til et godt, lokalt formål, meddeler Tønnessen som også er formann i fotballklubben.

Skalldyrtreffet avsluttes med dans på kvelden.

- Da spiller Moi-bandet «To Be Named» og Kjell & Trine opp til dans.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...