Slik feirer de valentinsdagen

BLOMSTER: Bjørn Holm-Hansen kjøper blomster til kona. Foto: Emily Louise StøKJØP BILDE

Sjokolade, blomster og middag eller bare en helt vanlig dag? Slik feirer folk i Flekkefjord den såkalte kjærlighetsdagen.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2019 kl 23:55

14. februar er det igjen duket for den årlige Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag eller kjærlighetens dag.

Feiringen har siden 1500-tallet vært en dag der man viser litt ekstra oppmerksomhet til den man er glad i. Gjerne oppmerksomhet i form av blomster, konfekt eller kort til den utvalgte.

Blomster og sjokolade

Bjørn Holm-Hansen bruker pausen til å handle blomster til sin utvalgte på Floriss. - Skal du feire valentinsdagen?

- Selvfølgelig! Jeg skal feire som vanlig - med blomster, sjokolade, og en romantisk middag hjemme, svarer Holm-Hansen.

Simen Østebø skal feire på samme vis.

- Det er ikke før i morgen, men jeg regner med at det blir blomster, sjokolade og kanskje en tur ut å spise.

Bjørn Arvid Nilsen skal også gi oppmerksomhet til kona i form av blomster.

Blomsterkjeden Floriss på Amfi er en av butikkene som forventer stort trykk i morgen. Butikksjef Victoria Hansen holder på med forberedelser til morgendagen, da de opplevde lange køer ut av butikken i fjor. Hun forteller at det er flest menn, i alle aldre som tar turen innom butikken på selve dagen,

Forventer folk

Det er også kjærlighet i lufta hos Nille og Presteruds konditori, som har både kopper, kaker og koselig ting i forbindelse med feiringen. Salget har enda ikke tatt helt av enda, verken i butikken eller på bakeriet. Men butikksjef Anne Lise Wolden på Nille og kafémedarbeider Nina Stålesen-Netland på Presteruds forventer flere folk i løpet av morgendagen.

Vanlig dag

En av de som ikke skal feire er 16-år gamle Andreas Kjelland. - Jeg er singel og skal ikke feire, for meg blir det en helt vanlig dag, forteller han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...