Trygve (93) legger påsketuren til Søylandsvarden

Trygve Gausdal (93) får litt hjelp av elmotoren på sykkelen opp til Gråsteinsveien, men derifra og opp til Søylandsvarden går han for egen maskin. Foto: SVEIN LØVLAND

Trygve Gausdal (93) fra Flekkefjord går til Søylandsvarden et par dager i uken. Søndag er som regel en av dagene.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2019 kl 13:37

Søndag er som regel en av dagene. 1. påskedag er ikke noe unntak.

– Du skriver vel ikke om dette i avisen, sier Trygve Gausdal til Agder da han blir stoppet på vei opp fra Trellevika til Gråsteinsveien for å starte turen
Ut fra svaret om at det er fint å få med litt i nettavisen om at det er godt å få seg en trimtur i påsken, er Gausdal med på notene.

Gausdal parkerer sykkelen og går turveien som starter i den første svingen i Gråsteinsveien.

– Ja det er godt å holde seg litt i form. Hjemme tar jeg gjerne litt bevegelse til musikk og noen knebøy. Tur til Søylandsvarden blir det som regel to ganger i uken, og jeg er ofte med LHL på mandagsturer, forteller Gausdal.

I 2017 var han også med opp på Gaustadtoppen.

– Jeg går ikke så fort nå lenger. Jeg prøver å ta det rolig i jevnt tempo. Da går jeg opp på 1,5 time.

Søylandsvarden, eller Vardefjell er en av de høyeste toppene rundt Flekkefjord med ca 380 m.o.h. Her er flott utsikt over Flekkefjord og omegn, på klare dager kan en også se til Lista. Det er flere stier å velge i. En går på skogsveier og stier fra Gråsteinsveien. Det går også an å gå fra Helle og en av de alternative rutene er via Bærtjørnknuten, forøvrig en trasé som Trygve Gausdal var med å merke på nytt for noen år siden.

- Det å gå tur er en god investering fordi det hjelper meg å holde meg frisk. Dessverre er det endel som ikke er motivert for trim og tur. For oss som er eldre går det fort nedover fysisk om vi bare blir sittende foran fjernsynet, fortalte Gausdal til Agder i et intervju da han fylte 85 år.

Det er tydelig at Trygve, som fyller 94 sommeren 2019, følger sin egen oppskrift. Det er mange spreke pensjonister i regionen, men det er nok ikke mange på snart 94 år som går 12-16 kilometer topptur to ganger i uken...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...