Vindparken er innstilt på å oppfylle avtalen

POSITIVT: Varaordfører Egil Netland (KrF) opplyser at det var et positivt møte mellom kommunen og Tonstad Vindpark i tirsdagens møte. Foto: Tor Sindre TjomlidKJØP BILDE

Forrige uke gjennomførte Sirdal kommune to veldig viktige møter med Tonstad Vindpark og NVE.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 18:34

Samtlige gruppeledere i Sirdal kommunestyret, pluss rådmann og saksbehandler, var med da kommunen møtte ledelsen i vindparken tirsdag.

På agendaen stod gjennomgang av den privatrettslige avtalen mellom vindparken og kommunen. Utfordringen har vært at vindparken har kommet med signaler om at flere punkter i avtalen/erklæringen kan bli vanskelig å oppfylle.

- Alt i alt vil jeg si det var et konstruktivt møte, og vi fikk sterke signaler om at vindparken vil oppfylle avtalen. Dette er litt andre toner enn det har vært tidligere, forteller varaordfører Egil Netland (KrF).

Tonstad vindpark møtte med fire representanter fra ledelsen, pluss en advokat.

- Siden det var to franskmenn med foregikk møtet på engelsk. Jeg vil gi honnør til rådmannen og saksbehandler for måten de ledet møtet på. De var klare og tydelige på hva Sirdal mener, og gjorde en solid jobb, roser Netland.

Rigg

Men fortsatt er det noe usikkerhet knyttet til noen av punktene i avtalen.- Det gjelder blant annet punktet om at de skal ha brakkerigg på Feed. Nå blir det ingen brakkerigg der, siden de bruker riggen på Seljord ved Sandvand, men Tonstad Vindpark er innstilt på å gjøre opp for seg på dette punktet, forklarer Netland.

Han opplyser videre at administrasjonen allerede har effektuert regninger for flere av punktene i avtalen som det ikke er noen uenigheter om.

- Og så skal det avholdes et nytt møte om noen uker. Dette blir et forhandlingsmøte hvor vi går nærmere inn på de mer utfordrende delene av avtalen. Men som sagt, vindparken var tydelig på at de ønsker å oppfylle avtalen, påpeker Netland.

Nve

Torsdag gikk turen inn til Oslo, med samme mannskap, for å møte NVE.- Bakgrunnen for møtet var vedtaket som ble gjort i kommunestyret om å få til et møte med NVE. De kunne ikke komme til Sirdal, men vi benyttet oss av tilbudet om å møte dem i Oslo, opplyser Netland.

På møtet gav sirdølene klar beskjed om hva de syntes om prosessen.

- Hele prosessen rundt Tonstad Vindpark har gått veldig fort. Det har vært korte frister på høringer, og det har stadig dukket opp nye ting underveis i prosessen. Hverken Sirdal eller Flekkefjord har vært involvert i utarbeidelsen av MTA-planen, forklarer Egil Netland.

Han opplyser videre at kommunen ønsket å belyse hvorfor de har påklaget MTA-planen i møtet.

- NVE var forsiktige med hva de sa i møtet, men slik jeg oppfattet det, lå det en viss erkjennelse på at ikke alt har vært som det skal være i slike prosesser som denne, meddeler Netland.

Nå skal NVE vurdere Sirdal kommunes innspill, og deretter sende klagen videre til Olje- og Energidepartementet som til slutt skal ta stilling til klagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...