Nytt maratonmøte?

FELLES STRATEGI: Mens andre hadde gruppemøter konfererte ordfører Trond Arne Pedersen (til venstre) og rådmann Helge Madland med hverandre. Foto: Svein LøvlandKJØP BILDE

Arbeidstilsynets pålegg om tiltak ble utsatt til neste møte.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Det ekstraordinære møtet onsdag, som ordføreren mente kunne legges i forkant av et ordinært kommunestyremøte, varte i over seks timer. Dørene var fortsatt lukket etter fem timer, og det eneste som kom ut var at presentasjonene og spørsmål og svar fra ordfører, rådmann, ansatte og konsulentselskapet Evan-Jones gikk som pingpong-baller blant kommunestyremedlemmene.

Den delen av saken som handler om Arbeidstilsynets rapport ble vedtatt utsatt til det ordinære kommunestyremøtet den 7. mai. Det kan bety et nytt maratonmøte for politikerne i Sokndal.

Ordførerens innstilling i saken om tilsyn med vedtak om pålegg fra Arbeidstilsynet er at Kommunestyret tar Arbeidstilsynets pålegg om «HMS- arbeid - innføre systematisk arbeid med helse, miljø og sikkerhet» til etterretning, og ber administrasjonen gjennomføre dette arbeidet innen 01.01.2019.

I innstillingen står det også: «Kommunestyret tar Arbeidstilsynets pålegg om «Konflikter - håndtering og tiltak» til etterretning og bekrefter at konflikthåndteringen beskrevet i brev av 08.03.2018 er gjort av administrasjonen, på vegne av og i samråd med kommunestyret. Det bekreftes videre at rådmannen ikke har hatt, eller har en rolle i konflikthåndteringen»

Ordføreren foreslår også at kommunestyret skal bekrefte bestillingen til Evan- Jones om å kartlegge eventuell utilbørlig adferd, og ber videre om at administrasjonen får utført en juridisk vurdering av eventuelle hendelser. Arbeidet skal prioriteres og gjennomføres innen 16. mai 2018.

Det siste punktet i ordførerens innstilling er at «Kommunestyret deler ikke Arbeidstilsynets oppfatning av at det i fase 4 ikke er sikret tilstrekkelig arbeidstakermedvirkning. Styringsgruppen bestående av Hovedverneombud (HVO), leder AMU (TV Parat) og varaordfører har koordinert og medvirket i alle fasene av arbeidet med arbeidsmiljøforbedringen».

Det ekstraordinære møtet onsdag, som ordføreren mente kunne legges i forkant av et ordinært kommunestyremøte, varte i over seks timer. Dørene var fortsatt lukket etter fem timer, og det eneste som kom ut var at presentasjonene og spørsmål og svar fra ordfører, rådmann, ansatte og konsulentselskapet Evan-Jones gikk som pingpong-baller blant kommunestyremedlemmene.

Når deler av saken ble utsatt til det ordinære kommunestyre kan bli et nytt maratonmøte for politikerne i Sokndal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...