Omfattende siktelse for besittelse av overgrepsmateriale

TILTALT: En mann i 40-årene fra Lister må møte i Lister tingrett i mars, tiltalt for blant annet å ha delt og spredt seksualiserte barnebilder. Illustrasjonsfoto: TA Foto: TelemarksavisaKJØP BILDE

En mann i 40-årene fra Lister må møte i retten i mars siktet for blant annet besittelse av nesten 9000 bilder og over 100 videoer med fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2019 kl 11:52

I perioden fra 18.12.2013 til 24.3.2017 har han ved flere anledninger gjort seg kjent med og delt fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn eller fremstillinger som seksualiserer barn.

Ifølge den omfattende siktelsen har mannen foretatt planmessige søk på internett og gjort seg kjent med bilder og filmer som fremstiller seksuelle overgrep mot barn og/eller fremstillinger som seksualiserer barn.

Ved pågripelse i mars 2017 hadde han minst 8777 bilder og 101 videoer, med en samlet spilletid på 11 timer og 54 minutter, som dokumenter seksuelle overgrep mot barn eller som seksualiserer barn, lagret på sine enheter, går det frem av siktelsen fra Agder politidistrikt.

I den nesten fem A4-sider lange siktelsen går det frem at mannen var svært aktiv - blant annet på kommunikasjonsmediet Skype. Der skal han ha chattet om seksuelle overgrep mot barn, og delt og mottatt bilder som seksualiserer barn og/eller dokumenterer seksuelle overgrep mot barn.

Med barn menes personer under 18 år.

Mannen skal ha delt og mottatt mange bilder med andre brukere - brukere der politiet i løpet av etterforskningen har kommet frem til flere navngitte personer.

Strafferammen for forbrytelsen er fengsel i inntil tre år.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...