Ønsker garasjeanlegg i Sogndalstrand

SKEPTISK: Fylkesmanenn i Rogaland er skeptisk til tiltaket om å bygge parkeringshus i Sogndalstrand. Foto: ARKIV Foto: Knut BergKJØP BILDE

Fylkesmannen er skeptisk til parkeringshus i Sogndalstrand.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2018 kl 14:53

Seksjon for kulturarv i Rogaland fylkeskommune har etter forespørsel fra arkitektfirmaet Kristiansen & Selmer-Olsen AS vært på befaring i Sogndalstrand, i forbindelse med et ønske om å anlegge et parkeringshus/garasjeanlegg knyttet til en eiendom i Strandgaten.

Tiltakshaver ønsker å rive eksisterende garasje på eiendommen og erstatte denne med et større garasjeanlegg. Garasjeanlegget er tenkt gravd inn/skjult i terrenget. Fylkeskommunen uttrykker etter befaringen at de er skeptiske til et slikt tiltak.

- Vi kommer ikke med noen konklusjoner eller utfyllende saksutredning nå, men ønsker fortsatt å uttrykke at vi er sterkt skeptiske til tiltaket, skriver fylkeskommunen i en e-post til arkitektfirmaet.

Det trekkes frem at før en konklusjon kan bli gitt er det en rekke forhold som må vurderes.

- Ett av dem er om det vil være behov for reguleringsplan for tiltaket, og som nevnt om det er nødvendig at planen tar med seg en større vurdering av parkeringsforholdene på Stranda.

- Vi vil imidlertid gjerne at beboerne får akseptable parkeringsforhold i tråd med planer og vernebestemmelsene for området, og ønsker å bidra så godt som råd til de avklaringene som er nødvendige.

Fylkeskommunen stiller spørsmål ved om parkeringshuset vil være et tiltak som bygges og forvaltes av en samling grunneiere, eller om det vil være et foretak som står utleie.

Ettersom saksbehandlerne hos Riksantikvaren har ferie, opplyser fylkeskommunen at saken ikke vil bli lagt frem før ut i august siden de ønsker å drøfte saken med saksbehandlerne.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...