Oxfam-ansatte anklages for overgrep i Sør-Sudan 

Ansatte i hjelpeorganisasjonen Oxfam, som fra før er i hardt vært etter anklager om sexkjøp i Haiti, anklages for voldtekt og overgrep i Sør-Sudan.

Mandag gikk den britiske hjelpeorganisasjonens nestleder Penny Lawrence av etter avsløringer om at ansatte hadde kjøpt sex av prostituerte i Haiti etter jordskjelvet i 2010.

- Som programdirektør på den tiden skammer jeg meg over at dette skjedde da jeg hadde ansvaret, og jeg tar fullt ansvar, sa hun.

Avgangen kom etter at Storbritannias bistandsminister Penny Mordaunt truet med å kutte regjeringens støtte dersom Oxfams-sjefene ikke utviste «moralsk lederskap».

Tirsdag ble det framsatt nye anklager mot Oxfam-ansatte, denne gangen i Sør-Sudan, der hjelpearbeidere fra organisasjonen anklages for voldtekt og seksuelle overgrep

Fire av Oxfams hjelpearbeidere i landet har fortalt at de enten har blitt utsatt for voldtekt og overgrep fra kollegaer, eller at de har vært vitne til at kollegaer har begått voldtekt eller overgrep.

Opplysningene kom fram i en undersøkelse Oxfam selv utførte blant 120 av sine ansatte i tre land mellom 2012 og 2015.

Mellom 11 og 14 prosent av de spurte fortalte at de enten var blitt utsatt for seksuelle overgrep fra kollegaer eller hadde vært vitne til kollegaers overgrep.

Undersøkelsen ble aldri fulgt opp av Oxfam-ledelsen.

(©NTB)

Britiske Oxfam er i hardt vær etter avsløringer om at hjelpeorganisasjonens ansatte har begått seksuelle overgrep i flere land. Foto: AP / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...