På bunn i kulturkåring

I SOMMER HAR Fædrelandsvennen tatt for seg samtlige ni sørlandsbyer, fra Risør i øst til Flekkefjord i vest, og latt et uavhengig panel vurdere dem i ...

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

I SOMMER HAR Fædrelandsvennen tatt for seg samtlige ni sørlandsbyer, fra Risør i øst til Flekkefjord i vest, og latt et uavhengig panel vurdere dem i et kulturperspektiv. Det har vært interessant lesning, og resultatet er også interessant, på samme tid som det er sørgelig, sett med Flekkhefjord-øyne. Av de ni byene på Sørlandet kommer Flekkefjord på en sisteplass, sammen med Farsund.

JURYEN HAR BESTÅTT av Torill Haugen fra Kvinesdal, Jens Olai Justvik fra Lillesand og Åkki Lidi fra Kristiansand. Det var liten tvil om hvilken by som fortjente tittelen Sommerens kulturby. Arendal gikk seirende ut. I uttalelsen om Flekkefjord skriver juryen at tilbudet er snilt og uspenstig og at politikerne mangler vilje til å støtte gode idealistiske krefter. Det er ganske kraftige ord om Flekkefjord. Torill Haugen sier i et intervju med avisen at det i Flekkefjord finnes mange ildsjeler som ikke blir løftet frem og som ikke får utnyttet sitt potensiale.

NÅ SKAL VI naturligvis ikke deprimere over dommen fra de tre i juryen. Og konkurransen som sådan er sikkert både uhøytidlig og basert på tre enkeltpersoners subjektive opplevelse av byene. Men det har i høyeste grad noe med den omdømmebyggingen som Flekkefjord burde være opptatt av, og som gjennom distriktsavisen formidles til hele Sørlandet. Kåringen av sommerens kulturby på Sørlandet bør sende et signal inn til bestemmende myndigheter lokalt om at nå gjelder det å få ut fingeren, gi grobunn for vekst og groe på den kulturelle fronten i Flekkefjord, få fortgang i bygging av kultursenter -- og ikke minst, verdsette det rike kulturlivet som finnes i Flekkefjord kommune.

PÅ DEN ANDRE side: Det kan jo være det regnet den dagen juryen besøkte Flekkefjord. Da fortoner som kjent det meste seg trist. La oss derfor ta kåringen og den begredelige sisteplassen som en utfordring: Brett opp armene. La kulturen blomstre, la oss bli mer spenstige, sats på at politikerne viser vilje til satsing -- og la oss inviterer den samme juryen tilbake om et år eller to.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...