Pengene strømmer inn hos overveldet Moan

Magnus Moan satser mot Seefeld-VM på egen hånd. 34-åringen er i full trening igjen etter ankeloperasjonen.

- Jeg har det som plommen i egget. Det går veldig framover. Null komplikasjoner etter inngrepet, sier Moan til NTB etter en treningsøkt i Granåsen.

Han står utenfor landslaget. Samtidig er sponsorkontraktene løpt ut. Det kunne gitt store økonomiske utfordringer for kombinertveteranen.

- Alle mine kontrakter har gått ut. Tidligere har jeg hatt økonomisk trygghet i satsing. Nå sto jeg på bar bakke og måtte ta midler fra sparekontoen. Skulle jeg satse videre, måtte jeg ha muligheten til å gi alt, sier Moan.

Takknemlig

Løsningen ble et digitalt spleiselag. Torsdag var det kommet inn drøyt 110.000 kroner - langt over trønderens målsetting. Én giver har alene gitt 100.000 kroner.

- Det er fullstendig overveldende. Jeg er langt over målet om å få inn 75.000 kroner. Den entusiasmen og de tilbakemeldingene jeg får, er helt uvirkelige. Det er så mange som ønsker at jeg skal kunne avslutte karrieren med flagget til topps og VM i Seefeld til vinteren. Jeg er så ydmyk og takknemlig. Det er helt fantastisk at så mange synes kombinert er artig å følge med på og ønsker å se en aldrende Magnus Moan på pallen igjen, sier Moan.

24. juni reiser han på treningsleir til italienske Livigno. Der blir kombinertveteranen helt til 16. juli.

- Støtten jeg får utgjør en forskjell. Nå har jeg finansieringen i boks. Nå kan jeg reise på to treningssamlinger og vite at finansieringen er sikret. Det gir meg en utrolig inspirasjon til å legge ned den treningsjobben jeg må.

- Jeg skal til VM i Seefeld og prestere på et nivå som gjør at jeg er med og tar medaljer med kombinertlaget, fortsetter 34-åringen.

- Alt i min makt

Siden han står utenfor landslaget denne sesongen, blir det opplegg i regi av skiteamet i Granåsen. Nå handler alt om å imponere i sesongåpningen på Beitostølen og sikre plass på verdenscuplaget i Kuusamo.

- Jeg forstår at de kan velge andre, om det står og vipper om en plass. Men jeg reiser uansett ikke til Kuusamo om jeg ikke er god nok. Skal jeg tas ut på laget, skal det ikke være noen tvil.

- Jeg er ferdig med å gå ut som nummer 28 og 31. Nå skal jeg være konkurransedyktig og være Magnus Moan på sitt beste. Jeg skal gjøre alt i min makt for at du og alle andre skal få se en helt annen Magnus Moan enn dere har sett de siste årene, sier en kampklar Moan.

Han har laggull fra OL i 2014 og VM i 2005 i tillegg til en rekke sølv- og bronsemedaljer fra diverse mesterskap på merittlisten.
EMBED START Image Magnus Moan satser på egen hånd i VM-sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix EMBED END Image(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...