Prins Henrik sendt hjem fra sykehuset

Danmarks prins Henrik er sendt hjem fra Rigshospitalet fordi han ønsker å tilbringe sin siste tid på Fredensborg Slot, opplyser hoffet.

- Hans Kongelige Høyhet prins Henrik er i dag blitt overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor prinsen ønsker å oppholde seg i sin siste tid. Prinsens tilstand forblir alvorlig, heter det i en pressemelding fra hoffet tirsdag ettermiddag.

Dronning Margrethes 83 år gamle ektemann ble innlagt på Rigshospitalet 29. januar. Fredag i forrige uke opplyste det danske hoffet at tilstanden hans er alvorlig forverret. Kronprins Frederik forlot da OL i Sør-Korea for å dra hjem på besøk til sin far.

I helgen fikk han besøk av sin lillesøster Catherine de Monpezat, som er nonne i Toulouse i Frankrike.

På 1960-tallet bodde hun sammen med Henrik i London der han da arbeidet som diplomat. Det var på denne tiden at han møtte prinsesse Margrethe, som i 1972 ble Danmarks dronning.

Dronning Margrethe og resten av familien besøkte også prinsen på sykehuset søndag.

Det er ikke kjent hva som feiler den 83 år gamle franske grevesønnen Henri de Laborde de Monpezat, som ble prins Henrik da han giftet seg med den danske tronarvingen i 1967. Hoffet opplyste tidligere i år at han hadde fått påvist en godartet svulst i venstre lunge.

(©NTB)Dronning Margrethe og prins Henrik avbildet under dronningens 77-årsdag i fjor. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...