Presidenten del 2: Prøver og eksamener står i kø

Før årets avgangskull er ferdig venter det ikke bare feiring. Prøver og eksamener står nærmest i kø.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

- Lærere som mangler vurderingsgrunnlag vil ha prøver før de setter karakter. Så trekkes eksamen i tre skriftlige fag og en muntlig. De skriftlige får vi vite fikk vi vite nå rett før 17. mai. Det påvirker nok feiringen litt for noen, men jeg vil bli ferdig med russefeiringen før det siste hardkjøret på skolen, fastslår russepresident Anna Lovise Bjerke.

- Skolen har karriereveiledere og det finnes nettsteder for å finne ut hva man skal bli, men hvordan er det å finne veien videre?

- Noen har veldig klart for seg hva de vil gjøre, mens andre ikke har peiling. Noen ser på det som et veldig viktig valg. Det kan gjøre det vanskeligere å velge fordi man tror at det bare blir én sjanse. Jeg mener at livet er så langt at det er mange muligheter og veier å ta underveis. Jeg tror derfor de fleste bør stresse litt mindre med utdannings- og yrkesvalg enn det de gjør, påpeker russepresidenten.

Livets skole

- Du har hatt 13 år på skole. Er det noe som kunne vært bedre?
- Jeg synes at det noen ganger blir litt vel mye fokus på det faglige. Det er viktig, men noen ganger virker det som om en prøve i ett fag er avgjørende for resten av livet. Det er ikke det. Jeg tror vi burde lære mer om at livet kommer til å komme med utfordringer som man ikke har kontroll på. Man bør forberedes på at livet ikke alltid går akkurat slik man ønsker at det skal gå, men at det går greit likevel. Det kan komme utfordringer og hendelser som gjør at man ikke alltid kan velge det man vil.

- Hva tror du kan hindre at folk dropper ut av skolen?

– Med en skole som er så tungt preget av teoretisk kunnskap, er det kanskje flere som kunne hatt godt av yrkesfag med en litt mer praktisk skoledag og ikke bare sitte å lese og skrive. Det burde gå an å få til en litt mer tilrettelagt skolehverdag for de som synes det er tungt med det faglige, mener presidenten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...