Sikrer seg barnehage-områder

GOD MULIGHET: Formannskapet støtter innsillingen fra rådmannen. På kartene får man et lite innblikk om hvordan områdene kommunen nå har sikret seg ser ut. Foto: Lars FrøslandKJØP BILDE

Det er ganske sjelden man får slike tilbud, sier rådmannen.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Kvinesdal har fått tilbud om å kjøpe tre utmarksparseller fra boet etter Josef Åmodt. Alle områdene ligger i gangavstand fra barnehager - som igjen ønsker å benytte disse arealene til utendørsaktivitet.

To av parsellene ligger like ved Åmotsmarka barnehage, mens den ene ligger nær Knerten barnehage.

Områdene ved Åmotsmarka er på henholdsvis 25 og 20 dekar. Det minste området har noe uavklart eiendomsforhold.

Tomten som ligger inne i Helledalen er på 23 dekar.

Prisen på eiendommene er cirka 1000 kroner pr. dekar. Kjøpesummen blir dermed i underkant av 70.000 kroner, men det settes av 60.000 til 80.000 kroner i tinglysning- og saksbehandlingsgebyr.

- Områdene som kommunen har fått tilbud om å kjøpe er utmarkseiendommer, som ligger like ved to barnehager. Det er barnehagene som ønsker å kjøpe disse eiendommene og bruke de til utendørsaktiviteter slik som gapahuk, klatreløype og lignende.

- Det er relativt sjeldent at kommunen får tilbud om å kjøpe slike eiendommer, slik at en bør benytte denne muligheten til å sikre uteområder til disse to barnehagene, argumenterte rådmannen overfor politikerne, som gav ham full støtte.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...