Skal sjekke Konsesjonskraft IKS

VERDIFULLE RESSURSER: Til tross for en del små prosentvise eierandeler, er det store midler som forvaltes fra selskapet Konsesjonskraft IKS til den enkelte eierkommune. Nå skal kommunerevisjonen kikke selskapet i kortene. Foto: Svein Løvland

Kontrollutvalget i Flekkefjord kommune får nå fremlagt et forslag til plan for selskapskontroll i Konsesjonskraft IKS.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Kontrollutvalget har mottatt en henvendelse fra Aust-Agder Revisjon IKS, hvor de redegjør for planlagt selskapskontroll i Konsesjonskraft IKS. Det er utarbeidet prosjektplan, og denne har som utgangspunkt at det gjennomføres en felles eierskapskontroll for alle eierkommunene.

Konsesjonskraft IKS har som formål å være en ledende nasjonal forvalter av konsesjonskraft og omsetter eierkommunene sin konsesjonskraft.

Naturressurser

20 kommuner med rett til konsesjonskraft etablerte for noen år siden et interkommunalt selskap sammen med fylkeskommunene for å sikre kommunene best mulig inntekter fra den kraften som kraftverk har plikt å levere til de kommunene som stiller magasin, vassdrag eller tomter til disposisjon.Konsesjonskraft er altså en måte å få en andel av lokale naturressurser som utnyttes Flekkefjord kommunes eierandel i selskapet Konsesjonskraft IKS er 1,31 prosent.

MYE Å SJEKKE: Prosjektet skal gjennomføres av Aust-Agder Revisjon IKS ved jurist Camilla Eriksrud, med Kristian Fjellheim Bakke som ansvarlig forvaltningsrevisor. Planen er blant annet å undersøke om eierkommunene sikrer at deres eierinteresser blir ivaretatt i selskapets styrende organer.

Det skal også sjekkes om selskapets aktiviteter rapporterer tilbake til de respektive eierkommunene i tråd med gitte anbefalinger og om fordelingsprinsippene for selskapets forvaltning av ressurser i tråd med de krav som stilles i lov og styringsdokumenter.

Rapport i 2019

Også om utbetalingene gjennomføres som de skal er noe av det revisjonen skal se nærmere på. Rapport til kontrollutvalget forventes innen første halvår 2019.Forslaget til vedtak er at Flekkefjord kontrollutvalg ønsker at det gjennomføres en felles selskapskontroll i Konsesjonskraft IKS etter fremlagt prosjektplan. I forslaget forutsettes det at en stor andel av de øvrige eierne blir med på selskapskontrollen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...