Skeptisk til gangbro

GANGBRO: Dette er skissen til ny gangbro på Feda. Det må søkes om tillatelse til tiltaket først etter Havne- og farvannsloven, og deretter Plan- og bygningsloven. Foto: Kristiansen & Selmer Olsen AS Foto: Andre

En beboer på Feda har sendt en henvendelse til Riksantikvar Jørn Holme vedrørende gangbro over Fedaelven.

Avisen Agder - lokalavis for Flekkefjord, Kvinesdal, Sirdal, Lund og Sokndal
Avisen Agder A/S

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2018 kl 13:29

Beboer John Inge Nilsen på Feda har sendt en henvendelse til Riksantikvar Jørn Holme vedrørende gangbro over Fedaelven.

Seksjonssjef Mari Søbstad Amundsen opplyser at Riksantikvaren oversender saken til Vest-Agder fylkeskommune, ettersom de er rette vedkommende for henvendelsen.

- Jeg er bare en bekymret nabo på Feda som er redd Kvinesdal kommune kommer til å gjøre en tabbe som de ikke kan rette opp i etterkant. Nemlig å bygge en gangbro over Fedaelven! Jeg forstår det er mange som deler samme mening som meg, og ikke forstår at kommunen vil ødelegge det bevaringsverdige miljøet på den måten. Det passer liksom ikke inn, og lille Feda har sin sjarm med at det er gammeldags og at elven skiller bygda, påpeker Nilsen i sin henvendelse til Riksantikvaren.

- Den gamle europavei-broen som i sin tid gikk over her var virkelig ett fremmedelement. Folk var kjempefornøyde når veien ble lagt utenom, og broen ble revet. De fleste skjønner rett og slett ikke hvorfor kommunen er inne på tanken på å endre Feda-miljøet atter en gang. Er riksantikvaren innstilt på at de skal få lov til å føre opp denne broen? Vet ikke om du har sett tegningene, men det ser ut som en bro som passer bedre inn i en storby.

Kommunen ble i vinter enige med Kystverket og fylkeskommunen om å starte søknadsprosessen. Det må søkes om tillatelse til tiltaket først etter Havne- og farvannsloven, og deretter Plan- og bygningsloven.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...